Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је „озбиљан преседан то што данас у разговорима у Истанбулу учествује само један члан Предсједништва БиХ и то не предсједавајући“.

Сматра да се таквим потезима покашава да да нека друга димензија.

„То је опасно за БиХ, а долази од оних који су упорно настојали да се прикажу као њени бранитељи, што ради Бакир Изетбеговић, а уствари урушава суштину њених институција и њено постојање“, рекао је Додик.

Коментаришући састанак у Истанбулу предсједника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердоана са предсједником Србије Александром Вучићем те чланом Предсједништва Босне и Херцеговине Бакиром Изетбеговићем, он је рекао да РС са Србијом има одличне односе а да се Турска „овдје драматично мијеша дајући подршку директно Бошњацима“.

Наводећи да не зна шта ће бити тема састанка у Истанбулу, тврди да се уводи једна нова пракса да се члан Предсједништва БиХ поново покушава да представи као представник БиХ у овим разговорима.

„Колико сам разумио иза тога не стоји одлука Предсједништва БиХ, већ одлука Изетбеговића и евентуално Ердоана. Вучић није тај који може да одређује формат састанак, јер је у посјети Турској“, додао је Додик, преноси Н1.

Ostavi poruku