Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Mladen Kajkut rekao je da ova stranka ima dobrih i jakih kandidata za predstojeće izbore, ali će o njihovim imenima odlučiti organi stranke.

Kajkut je naveo da je njegov lični stav da bi predsjednik SDS-a Vukota Govedarica trebalo da bude kandidat na predstojećim izborima za predsjednika Republike Srpske.

„Glavni odbor SDS-a sredinom februara donijeće odluku o kandidatima ove stranke na predstojećim izborima“, rekao je Kajkut na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Govoreći o banjalučkoj „Toplani“, Kajkut tvrdi da je u toku „prevara vijeka“ u Gradu Banjaluka.

On je pozvao gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića i predsjednika Skupštine grada Banjaluka Zorana Talića da sa naredne sjednice gradske Skupštine, koja je zakazana za 31. januar, sa dnevnog reda skinu odluku o tarifnom sistemu sa metodologijim obračuna isporučene toplotne energije „Eko-toplane“ Banjaluka, te odluku o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti privatnom preduzeću „Eko-toplana“.

Kajkut je rekao da će tarifni model definitivno poskupiti cijenu grijanja građana Banjaluke i da se banjalučka Toplana predaje na upravljanje „Eko-toplani“ DOO Banjaluka.

On je pozvao predsjednika Skupštine akcionara „Toplane“ AD Banjaluka da se na vanrednoj sjednici zakazanoj za 29. januar ne usvoji odluka o davanju saglasnosti na potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa „Eko-Toplanom“ Banjaluka, jer se, kako je rekao, ne radi o odluci o poslovno-tehničkoj saardnji, već o rentiranju „Toplane“.

„Kako je moguće da se rentira žToplanaž AD Banjaluka za koju je ranije gradonačelnik Radojičić rekao da je klinički mrtvac? Postojeća gradska žToplanaž će i dalje da radi i grije Banjaluku. Problem je što je kapacitet žEko-toplanež Banjaluka 49 megavata za razliku od žToplanež AD Banjaluka kapaciteta 232 megavata“, zaključio je Kajkut.

Ostavi poruku