Предсједник Градског одбора СДС-а Бањалука Младен Кајкут рекао је да ова странка има добрих и јаких кандидата за предстојеће изборе, али ће о њиховим именима одлучити органи странке.

Кајкут је навео да је његов лични став да би предсједник СДС-а Вукота Говедарица требало да буде кандидат на предстојећим изборима за предсједника Републике Српске.

„Главни одбор СДС-а средином фебруара донијеће одлуку о кандидатима ове странке на предстојећим изборима“, рекао је Кајкут на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Говорећи о бањалучкој „Топлани“, Кајкут тврди да је у току „превара вијека“ у Граду Бањалука.

Он је позвао градоначелника Бањалуке Игора Радојичића и предсједника Скупштине града Бањалука Зорана Талића да са наредне сједнице градске Скупштине, која је заказана за 31. јануар, са дневног реда скину одлуку о тарифном систему са методологијим обрачуна испоручене топлотне енергије „Еко-топлане“ Бањалука, те одлуку о повјеравању обављања комуналне дјелатности приватном предузећу „Еко-топлана“.

Кајкут је рекао да ће тарифни модел дефинитивно поскупити цијену гријања грађана Бањалуке и да се бањалучка Топлана предаје на управљање „Еко-топлани“ ДОО Бањалука.

Он је позвао предсједника Скупштине акционара „Топлане“ АД Бањалука да се на ванредној сједници заказаној за 29. јануар не усвоји одлука о давању сагласности на потписивање Уговора о пословно-техничкој сарадњи са „Еко-Топланом“ Бањалука, јер се, како је рекао, не ради о одлуци о пословно-техничкој саардњи, већ о рентирању „Топлане“.

„Како је могуће да се рентира жТопланаж АД Бањалука за коју је раније градоначелник Радојичић рекао да је клинички мртвац? Постојећа градска жТопланаж ће и даље да ради и грије Бањалуку. Проблем је што је капацитет жЕко-топланеж Бањалука 49 мегавата за разлику од жТопланеж АД Бањалука капацитета 232 мегавата“, закључио је Кајкут.

Ostavi poruku