Насловна Босна и Херцеговина Звиздић претекао Црнатка

Звиздић претекао Црнатка

0

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак није отпутовао на Свјетски економски форум у Давосу јер је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић у посљедњем тренутку одлучио да ће он ићи на скуп који окупља свјетску политичку и економску елиту.

– То је био главни разлог, иако је Црнадак кривицу пребацио на организаторе скупа оптужујући их за непрофесионалност. Та оптужба је невјероватна јер су исти организатори дочекали лидере попут Доналда Трампа или Ангеле Меркел – рекао је за „Глас Српске“ извор близак Министарству иностраних послова (МИП) БиХ.

Он истиче да су позив за посебну сесију посвећену развоју западног Балкана добили и Звиздић и Црнадак.

– Црнадак је потврдио учешће, а Звиздић се није изјаснио, па су извршене све припреме за путовање министра. Међутим, све се окренуло у моменту када је Звиздић одлучио да отпутује пошто је ријеч о самиту на коме учествују предсједници и премијери држава – рекао је наш саговорник.

Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Лазар Продановић рекао је да су невјероватне критике које је Црнадак упутио организаторима и да би он умјесто тога требало да каже ко је заиста крив и због чега није отишао у Швајцарску. Члан Главног одбора СНСД-а Радован Ковачевић истакао је да је Црнадак наставио да се брука, овај пут тако што је једини у свијету критиковао организацију форума у Давосу.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version