Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak nije otputovao na Svjetski ekonomski forum u Davosu jer je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić u posljednjem trenutku odlučio da će on ići na skup koji okuplja svjetsku političku i ekonomsku elitu.

– To je bio glavni razlog, iako je Crnadak krivicu prebacio na organizatore skupa optužujući ih za neprofesionalnost. Ta optužba je nevjerovatna jer su isti organizatori dočekali lidere poput Donalda Trampa ili Angele Merkel – rekao je za „Glas Srpske“ izvor blizak Ministarstvu inostranih poslova (MIP) BiH.

On ističe da su poziv za posebnu sesiju posvećenu razvoju zapadnog Balkana dobili i Zvizdić i Crnadak.

– Crnadak je potvrdio učešće, a Zvizdić se nije izjasnio, pa su izvršene sve pripreme za putovanje ministra. Međutim, sve se okrenulo u momentu kada je Zvizdić odlučio da otputuje pošto je riječ o samitu na kome učestvuju predsjednici i premijeri država – rekao je naš sagovornik.

Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Lazar Prodanović rekao je da su nevjerovatne kritike koje je Crnadak uputio organizatorima i da bi on umjesto toga trebalo da kaže ko je zaista kriv i zbog čega nije otišao u Švajcarsku. Član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Kovačević istakao je da je Crnadak nastavio da se bruka, ovaj put tako što je jedini u svijetu kritikovao organizaciju foruma u Davosu.

Ostavi poruku