Sjevernokorejski lider Kim Džong Un poznat je po navodnim bizarnim pogubljenjima neistomišljenika, ali sve češće se dešava da stvarnost demantuje taj imidž.

Sjevernokorejska pop zvezda Hjon Song Vol snimljena je živa i zdrava 2014. godine, iako je navodno godinu dana ranije javno pogubljena streljanjem, zajedno s grupom pjevača, muzičara i plesača.

Ta grupa navodno je bila optužena da su snimili svoje orgije i snimak onda prodavali. Ipak, Hjon Song Vol, s kojom je Kim Džong Un navodno bio u romantičnoj vezi, nedavno se ponovo pojavila u javnosti, kada je razgledala lokacije predstojećih Olimpijskih igara u Južnoj Koreji.

Komandant sjevernokorejske armije Ri Jong Gil navodno je pogubljen 2016. godine zbog „zloupotrebe vlasti i korupcije“, ali jedini problem je u tome što se nekoliko mjeseci kasnije Gil izgleda „vratio iz mrtvih“. On se, naime, u maju prošle godine pojavio među vodećim funkcionerima na Kongresu Radničke partije.

Kim je navodno izvršio i egzekuciju svog ujaka Džang Song Taeka 2014. godine i to tako što je na njega navodno pustio čopor 120 izgladnelih pasa. Ispostavilo se da vijest potiče sa satiričnog kineskog sajta…

Na Kimovoj meti se navodno našla i njegova tetka Kim Kjong Hui, koja je prema tim navodima otrovana.

Ipak, i za te navode se ispostavilo da su lažni, jer se ona prošle godine pojavila u javnosti živa i zdrava.

Ostavi poruku