Насловна Република Српска Говедарица: Праве се спискови неподобних Срба

Говедарица: Праве се спискови неподобних Срба

0

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је да има сазнања да се у Републици Српској праве, како каже, одређени спискови неподобних Срба.

– У питању су људи који долазе из сфере политике под број један, под број два у питању су угледни грађани који не подржавају политику СНСД-а и под број три на списковима ће бити таргетирани активисти опозиционих политичких партија – тврди Говедарица.

Он је за сарајевски портал Вијести навео да је послије завршених локалних избора 2016. године, предсједник СНСД-а Милорад Додик, између осталог, рекао да та политичка организација „припрема ‘црну књигу’ у којој ће се наћи многа имена из опозиционих политичких партија, али исто тако и нека имена његове политичке партије која су изневјерила његова очекивања“.

– Већ тада је било јасно да Додик има намјеру да се обрачунава на један више него груб политички начин са својим политичким неистомишљеницима – рекао је Говедарица и додао да је Додик тада саопштио јавности да ће „ту врсту борбе водити из институција система“.

Предсједник СДС-а сматра да је Министарство унутрашњих послова Српске полуга са којом он жели да се обрачунава са политичким неистомишљеницима, те да је тада постало јасно у којем правцу ће то ићи.

– Према томе, дефинитивно је у питању један нови приступ према опозиционим политичким партијама, а то значи да су видљиве двије ствари – стварање притиска на политичке противнике од режима и са друге стране изазивање страха код сваког обичног човјека у Републици Српској – мишљења је Говедарица.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version