СИПА је за федералне медије потврдила да провјерава наводе у вези са формирањем паравојних формација у Републици Српској и организацијом „Србска част“. Томе су претходиле изјаве министра безбједности Драгана Мектића у вези са организацијом која је регистрована само у Србији, али не и у Српској.

Ветерани Српске сматрају да је управо Мектић главна пријетња по националну безбједност, јер, како тврде, таквим измишљеним причама ствара тензије. Позивају га да се позабави реалним опасностима, а не тражењем непријатеља тамо гдје их нема.

Душко Вукотић, на кога се Мектић обрушио на конференцији за новинаре, одлучио је да узврати истом мјером. У Мектићевом стилу, како и сам признаје, пред новинаре је изашао са фотографијама са друштвених мрежа.

– Драган Мектић „билда“ са Зејдом Дукменовићем. Ко је Дукменовић? То је припадник „Црних лабудова“. Као што видите, за разлику од „Србске части“, он је са оружјем – наводи Вукотић, предсједник Ветерана Републике Српске.

Осим фотографија, Вукотић указује и на овај видео Дукменића на стрелишту. Мектића упозорава да су највећа пријетња по националну безбједност Арапи који купују земљу на тзв. зеленој трансверзали код Источног Сарајева и он лично.

– Зато што он обавља функцију министра безбједности, а својим измишљеним причама створио је такве тензије да су се усијале друштвене мреже и ствара се међунационална нетрпељивост – каже Вукотић.

Замјера му и због тренутка у којем је одржао конференцију за новинаре.

– Драган Мектић у тренутку када се на Косову и Метохији догодио терористички акт, када је убијен Оливер Ивановић, када се све безбједносне структуре баве једним тако великим проблемом, новинарима прича о „Србској части“ и Ветеранима Републике Српске – наводи предсједник Ветерана.

Вукотић упозорава Мектића и да би требало да се позабави проблемом тероризма у БиХ и присјети се свих терористичких напада у којима, како истиче, нису учествовали припадници „Србске части“ и Ветерана Српске.

Ostavi poruku