Амерички Стејт департмент упозорио је држављане САД да буду опрезни приликом путовања у БиХ због опасности од тероризма и мина.

У тексту у којем је упозорење подигнуто на други ниво од максимално четири наводи се да „терористичке групе и даље кују завјере о могућим нападима у БиХ“.

Стејт департмент напомиње да „терористи могу да нападну уз мало или никакво упозорење туристичке локације, саобраћајне центре, пијаце/трговачке центре, локалне објекте, хотеле, клубове, ресторане, вјерске објекте, паркове, велике спортске и културне догађаје, образовне институције, аеродроме и остала јавна мјеста“.

„Минска поља и мине постоје широм БиХ. Иако су сумњиве опасне области обично јасно означене, неколико људи погине или буде повријеђено сваке године“, наводи се у упозорењу америчким путницима.

Држављанима САД се сугерише да приликом путовања у БиХ воде рачуна о околини на туристичким локацијама са много људи, да прате локалне медије и прилагођавају своје планове новим информацијама.

Американци су позвани да прате оглашавање Стејт департмента на Facebookу и Twitterу и да увијек имају план за ванредне ситуације.

Ostavi poruku