Предсједник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да није отишао 9. јануара у Бањалуку када је прослављен Дан Републике Српске, јер је требало да иде у Њујорк због раније заказане обавезе.

„Има још једна ствар због које нисам ишао али не желим о томе да говорим“, рекао је предсједник.

Истакао је да се „не трпа да штити Републику Српску јер је то посао Милорада Додика и он то ради на добар начин и то је његова ствар“.

„Али да дозволим да Српска буде мета напада и монета за поткусуривање, то је у мом друштву немогуће“, рекао је Вучић.

Навео је да ће се крајем мјесеца видети са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом, као и са бошњачким чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Нагласио је да је Ердоган веома важан за наш регион.

„Ја сам неко ко прича отворено и пуним срцем. Када смо ишли у Рашку област или Санџак, како год желите, Ердогана су тамо дочекали са ‘султан Ердоган’, а мене звиждуцима. Мислите да је мени лако? Али ја сам изашао и говорио свој говор о ауто-путу и добио сам аплаузе и када сам  завршио са ‘живјела Србија'“, рекао је Вучић.

Србија поштује интегритет БиХ

Предсједник Србије је, коментаришући изјаву Томислава Николића у Бањалуци да „од срца Републици Српској жели независност“, рекао да зна да Николић то жели као и 90 одсто Срба, али напомињући: „Ми који водимо државу не смијемо да се водимо политиком жеља“.

„Политика реалности је политика озбиљности и одговорности, а политика жеља је лијепа политика која доноси гласове, али не мислим да је увијек директно пропорционална степену одговорности и озбиљности“, рекао је Вучић.

Навео је да Србија подржава Републику  и воли је, али поштује територијални интегритет БиХ.

Додао је да има одличне односе са Томиславом Николићем за ког каже да ради важан посао за државу.

Ostavi poruku