Насловна Босна и Херцеговина Иванић: ВРС створила Републику Српску и обезбиједила њено постојање

Иванић: ВРС створила Републику Српску и обезбиједила њено постојање

0

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић рекао је да Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ наставља традицију Војске Републике Српске /ВРС/, која је у суштини створила Републику Српску и обезбиједила њено постојање.

Након посјете Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку поводом обиљежавања Дана Републике Српске у бањалучкој касарни „Козара“, Иванић је новинарима изјавио да су припадници овог пука војници, подофицири, официри и генерали – људи који поносно уздигнутог чела настављају да баштине традицију ВРС.

„Посебно ми је драго што је то било на дан када се у Бањалуци догађају манифестације обиљежавања 9. јануара – дана када је настала Република Српска“, истакао је Иванић.

Иванић сматра да је недовољан значај Спомен-собе ВРС, јер је ово једино мјесто на којем се заједно налазе имена више од 22.400 погинулих припадника ВРС.

„Ови људи су дали своје животе да би настала, постојала и функционисала Република Српска, да би имали институције јер нас институције бране“, поручио је Иванић.

Он је истакао да је овом посјетом желио да покаже да и војници и официри Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука имају право да обиљежавају 9. јануар – Дан Републике Српске.

На питање да ли дефинитивно Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук сутра неће бити на дефилеу поводом обиљежавања Дана Републике Српске, Иванић каже да је све што је имао рећи о тој теми већ рекао, због чега данашњи и сутрашњи дан не би тиме оптерећивао, осим ако не буде присиљен.

Иванић је додао да ће сутра присуствовати свечаној академији поводом обиљежавања Дана Републике Српске, као што је био свих ових година.

Замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић изразио је захвалност Иванићу на посјети Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку с циљем обиљежавања Дана Републике Српске.

Јеринић је честитао Дан Републике Српске свим припадницима овог пука и свим Србима у Оружаним снагама БиХ, истичући да припадници Трећег пука његују и баштине традицију ВРС која је заслужна за рођендан Републике Српске и њено постојање.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version