Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da to što su Muslimani zatražili osporavanje Zakona o Danu Republike Srpske ne može i neće onemogućiti da 9. januar bude Dan Republike. Dodik je danas novinarima u Banjaluci, komentarišući inicijativu koju su Ustavnom sudu BiH uputili muslimanski delegati u Vijeću naroda Srpske u vezi sa osporavanjem Zakona o Danu Republike, rekao da se narod na referendumu jasno izjasnio da 9. januar bude obilježavan kao Dan Republike.

„Ne vjerujemo u odluke Ustavnog suda BiH koji je politički i stvoren je da bi presuđivao Republici Srpskoj“, istakao je Dodik.

On je ocijenio da je ova inicijativa „njihova dnevna igra“.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska demokratski uređena zajednica, čiji su dio Muslimani.

„Republika Srpska jeste država srpskog naroda, ali i svih drugih, bez obzira na različitosti. Svi u njoj mogu da žive slobodno i imaju sva demokratska prava“, dodao je Dodik.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić rekao je da je devet delegata iz Vijeća naroda Republike Srpske potpisalo inicijativu upućenu Ustavnom sudu BiH u vezi sa osporavanjem Zakona o Danu Republike Srpske, odnosno 9. januara kao Dana Republike Srpske.

Ostavi poruku