Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да то што су Муслимани затражили оспоравање Закона о Дану Републике Српске не може и неће онемогућити да 9. јануар буде Дан Републике. Додик је данас новинарима у Бањалуци, коментаришући иницијативу коју су Уставном суду БиХ упутили муслимански делегати у Вијећу народа Српске у вези са оспоравањем Закона о Дану Републике, рекао да се народ на референдуму јасно изјаснио да 9. јануар буде обиљежаван као Дан Републике.

„Не вјерујемо у одлуке Уставног суда БиХ који је политички и створен је да би пресуђивао Републици Српској“, истакао је Додик.

Он је оцијенио да је ова иницијатива „њихова дневна игра“.

Додик је нагласио да је Република Српска демократски уређена заједница, чији су дио Муслимани.

„Република Српска јесте држава српског народа, али и свих других, без обзира на различитости. Сви у њој могу да живе слободно и имају сва демократска права“, додао је Додик.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић рекао је да је девет делегата из Вијећа народа Републике Српске потписало иницијативу упућену Уставном суду БиХ у вези са оспоравањем Закона о Дану Републике Српске, односно 9. јануара као Дана Републике Српске.

Ostavi poruku