Чеченски лидер Рамзан Кадиров поручио је путем Твитера, поводом подршке коју је амерички председник Доналд Трамп упутио антивладиним демонстрантима у Ирану, да САД „спремају Ирану тројанског коња“, уз оцену да је Србија међу државама које су већ примиле такву „ефикасну помоћ“.

„Доналд Трамп је најавио намеру САД да учесницима протеста у Ирану обезбеди осетну подршку у одговарајуће време. Претходно је ефикасна помоћ пружана народима Либије, Сирије, Ирака, Авганистана, Србије, Вијетнама и других. Ирану спремају тројанског коња!“, навео је Кадиров на Твитеру.

Кадиров је у среду, коментаришући реакцију САД на рестрикције Ирана према појединим друштвеним мрежама, навео да америчке друштвене мреже имају дупле стандарде.

„Из неког разлога, Вашингтон не жели да зна да је право слободе изражавања свето и гарантовано свакоме, уколико не пропагира екстремистичке погледе“, поручио је Кадиров на Телеграму, преноси Тас.

„Када је приступ сајтовима онима који протестују против владе у Ирану био блокиран, председник САД (Доналд Трамп) се сетио слободе изражавања“, навео је Кадиров.

Запитао се где је у томе логика, поменувши да је Вашингтон прећутао када је њему под „измишљеним“ изговором Фејсбук угасио налоге.

Кадиров сматра да Фејсбук не делује независно, већ је алатка у рукама власти САД.

Ostavi poruku