Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras za Srnu da Vlada Srbije ima fantastičnu saradnju sa Vladom Republike Srpske, te da će u 2018. godini ona biti nastavljena.

„Nas spajaju posebne veze i mi želimo u 2018. godini nastaviti da radimo naporno na implementaciji projekata koji su već započeti i na onim koje smo planirali na zajedničkoj sednici dve Vlade“, rekla je Brnabićeva.

Ona je podsjetila da je zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske ujedno bila i prva zajednička sjednica koju je nova Vlada Srbije imala sa bilo kojom drugom vladom.

Večeras idem u Banjaluku na donatorsko veče. Uvek mi je drago da imamo dobru komunikaciju, dobru saradnju. Ja nosim još jednom lepe vesti… Vlada Srbije odlučila je da donira 250.000 evra Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu da još jednom pokažemo solidarnost sa Republikom Srpskom, rekla je Brnabićeva.

Tokom kratkog zvaničnog obraćanja na prijemu koji je Vlada Srbije organizovala za direktore i urednike medija Brnabićeva je poručila da Vlada Srbije u novu godinu ulazi puna optimizma i da ona vjeruje da će međusobna saradnja biti još bolja.

Ona je naglasila da zna da postoje neka otvorena pitanja između Vlade i medija, ali da je vlada otvorena za dijalog i nije neprijatelj medija.

Brnabićeva je zvanicima čestitala predstojeće praznike uz krilaticu „uživajte život“.

Ostavi poruku