Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас за Срну да Влада Србије има фантастичну сарадњу са Владом Републике Српске, те да ће у 2018. години она бити настављена.

„Нас спајају посебне везе и ми желимо у 2018. години наставити да радимо напорно на имплементацији пројеката који су већ започети и на оним које смо планирали на заједничкој седници две Владе“, рекла је Брнабићева.

Она је подсјетила да је заједничка сједница влада Србије и Српске уједно била и прва заједничка сједница коју је нова Влада Србије имала са било којом другом владом.

Вечерас идем у Бањалуку на донаторско вече. Увек ми је драго да имамо добру комуникацију, добру сарадњу. Ја носим још једном лепе вести… Влада Србије одлучила је да донира 250.000 евра Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству да још једном покажемо солидарност са Републиком Српском, рекла је Брнабићева.

Током кратког званичног обраћања на пријему који је Влада Србије организовала за директоре и уреднике медија Брнабићева је поручила да Влада Србије у нову годину улази пуна оптимизма и да она вјерује да ће међусобна сарадња бити још боља.

Она је нагласила да зна да постоје нека отворена питања између Владе и медија, али да је влада отворена за дијалог и није непријатељ медија.

Брнабићева је званицима честитала предстојеће празнике уз крилатицу „уживајте живот“.

Ostavi poruku