Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да ће МУП за предстојеће празнике обезбиједити да грађани могу слободно да изађу на тргове и улице.

Лукач је позвао све грађане да полицији пријаве на вријеме ако уоче било шта што би могло да угрози нечију безбједност.

„Знамо да се широм Европе, а и у свијету на оваквим скуповима дешавају терористички акти, али се надам да у БиХ неће тога бити. До сада немамо информације које би указивале да постоје проблеми или индиције да може доћи до терористичког акта“, рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Лукач је рекао да ће начелници свих управа сагледати ситуацију, како би се тргови и улице у свим градовима и општинама обезбиједили на адекватан начин.

„За све предстојеће празнике, укључујући 9. јануар који ће бити обиљежен у Бањалуци, обезбиједићемо грађане да би могли слободно да изађу на тргове и улице“, рекао је Лукач и напоменуо да су све службе спремне да реагују, у случају потребе.

Лукач је рекао да је број припадника МУП-а код зграде Владе Српске повећан због предстојећих празника, што су редовне активности због којих нико не треба да буде забринут.

„Разлог за њихов повећан број свакако нису мајке и дјеца“, рекао је Лукач, коментаришући наводе министра безбједности БиХ Драгана Мектића да је јуче на протесту због Закона о дјечијој заштити било 20 мајки, а 40 полицајаца.

Истичући да није бројао колико је било полицајаца, Лукач је истакао да МУП Српске обезбјеђује све објекте, па тако и зграду Владе Српске и да је одређен број полицајаца тамо увијек присутан.

Ostavi poruku