Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će MUP za predstojeće praznike obezbijediti da građani mogu slobodno da izađu na trgove i ulice.

Lukač je pozvao sve građane da policiji prijave na vrijeme ako uoče bilo šta što bi moglo da ugrozi nečiju bezbjednost.

„Znamo da se širom Evrope, a i u svijetu na ovakvim skupovima dešavaju teroristički akti, ali se nadam da u BiH neće toga biti. Do sada nemamo informacije koje bi ukazivale da postoje problemi ili indicije da može doći do terorističkog akta“, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Lukač je rekao da će načelnici svih uprava sagledati situaciju, kako bi se trgovi i ulice u svim gradovima i opštinama obezbijedili na adekvatan način.

„Za sve predstojeće praznike, uključujući 9. januar koji će biti obilježen u Banjaluci, obezbijedićemo građane da bi mogli slobodno da izađu na trgove i ulice“, rekao je Lukač i napomenuo da su sve službe spremne da reaguju, u slučaju potrebe.

Lukač je rekao da je broj pripadnika MUP-a kod zgrade Vlade Srpske povećan zbog predstojećih praznika, što su redovne aktivnosti zbog kojih niko ne treba da bude zabrinut.

„Razlog za njihov povećan broj svakako nisu majke i djeca“, rekao je Lukač, komentarišući navode ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da je juče na protestu zbog Zakona o dječijoj zaštiti bilo 20 majki, a 40 policajaca.

Ističući da nije brojao koliko je bilo policajaca, Lukač je istakao da MUP Srpske obezbjeđuje sve objekte, pa tako i zgradu Vlade Srpske i da je određen broj policajaca tamo uvijek prisutan.

Ostavi poruku