Osnovni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor za A. R. (18) iz ovog grada, koji se tereti da je napastvovao djevojčicu i djevojku.

Jedva punoljetni Dobojlija osumnjičen je da je u septembru u haustoru zgrade spopao djevojčicu mlađu od 15 godina i dirao je po intimnim dijelovima tijela. Njemu ovo nije jedini put da nekog seksualno uznemirava.

Perverzne sklonosti nakon napada na djevojčicu je ostvario i prošlog mjeseca kada je žrtva bila punoljetna djevojka. Tada je prestravljenu sugrađanku spopao na manjem prolazu između dvije ulice u ovom gradu. Nezvanično saznajemo da se djevojka naveče vraćala iz grada kada je iskočio pred nju na jednom putiću okruženom žbunjem u kom se prethodno skrivao i napao je. U oba slučaja žrtve su se samo pukom srećom uspjele otrgnuti od napasnika i izbjeći najgore.

Manijak je dolijao policiji u subotu i uz izvještaj o krivičnom djelu predat je Okružnom tužilaštvu.

– A. R.  je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivična djela obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina i bludne radnje. Zbog osjetljivosti slučaja i činjenice da se radi o maloljetnom licu, ne možemo davati više informacija – rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

U Okružnom tužilaštvu rekli su da istražuju sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

– Pritvor je određen zbog činjenice da se radi o licu sklonom izvršenju navedenih krivičnih djela i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo – naveli su u Okružnom tužilaštvu u Doboju.

Napad na djevojčicu zabilježen je ljetos u Brčkom kada je taksista M. H. iz Omerbegovače prijavljen policiji zbog sumnje da je pokušao silovati petnaestogodišnjakinju.

On je djevojčicu navodno napao u pomoćnoj prostoriji na stadionu Fudbalskog kluba Napredak-Omerbegovača u Brčkom, a prijavu je podnijela majka žrtve A. A. H.

– Kćerka je sa drugaricom sjedila u blizini stadiona kada je došao taksista M. H., koji je od njih tražio da pridrže neku cijev za vodu dok je on ne zavrne. Kćerka je krenula za njim, ne sluteći šta se se desiti. Čim su došli do zgrade na stadionu, on ju je uvukao u pomoćnu prostoriju u kojoj je zabarikadirao vrata. Kćerku je počeo dirati po tijelu. Ona je plakala i molila da je pusti, i nekako je uspjela da pobjegne – ispričala je tada majka napadnute djevojčice.

Kazne

U Okružnom tužilaštvu Doboj rekli su da se za krivično djelo obljuba nad mlađim djetetom može izreći kazna od jedne do osam godina.

– Za bludne radnje zaprijećena je kazna do tri godine zatvora – rekli su u Okružnom tužilaštvu Doboj.

Ostavi poruku