Предсједник Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић јутрос су у оквиру посјете Нишком и Пчињском округу, обишли радове на Коридору 10, у Грделичкој клисури у близини Владичиног Хана.

Додик и Вучић су обишли радове на изградњи јужног крака Коридора 10 на дионици Царичина Долина-Тунел Манајле, на локацији Момин Камен, а присуствовали су и потпредсједница Владе Србије и министарка грађевинарства Зоране Михајловић и в. д. директора Коридора Србије Зоран Бабић.

Предсједник Српске је честитао и изразио задовољство због успјешног спроведеног пројекта Коридора 10, како је рекао, једног од најзахтјевнијих пројеката у овом дијелу Европе.

Додик је навео да на изградњи овог дијела Коридора 10 раде и фирме из Републике Српске, те да му је посебно драго што, како му је речено, успешно обављају свој посао.

Укупна дужина аутопута кроз Грделичку клисуру је око 26 км, а састоји се од двије деонице: Грделица – Царичина Долина у дужини од 11,8 километара и Царичина Долина – Владичин Хан од 14,3 километара.

Изградња једног лота од Царичине Долине до тунела Манојле у дужини од 6,75 километара повјерена је конзорцијуму грађевинских предузећа из Републике Српске и Србије, предвођеним „Интеграл инжењерингом“ из Лакташа.

Поред „Интеграл инжењеринга“, у конзорцијуму су и „Приједор-путеви“ из Приједора и „Интер-коп Мишар“ из Шапца.

Ostavi poruku