Дуго очекивани мост ” Братољуб „је готов, али се преко њега још задуго неће моћи. У РС и Савјету министара нису још завршили послове око моста, иако и једни и други кажу да јесу.

„Запело је око рјешавања имовинских односа, то је права истина. Са једне стране се инсистирало да се земљиште да на трајно коришћење, мислим на Управу за индиректно опорезивање. РС са својим најновијим законодавством је то земљиште дала на ограничено вријеме”, рекао је Мирко Шаровић, замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ

„То је застало у Савјету министара. Управа за индиректно опорезивање још није добила сагласност, иако сагласност постоји и у Правобранилаштву РС и БиХ, чека се сагласност за потписивање Савјета министара како би Министарсво саобраћаја и веза и УИО потписали споразум о праву грађења, без накнаде на период док постоји потреба за заједничким граничним прелазом”, изјавио је Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза РС.

И око ратификације споразума о граничном прелазу двије државе још нема сагласности. У Србији чекају да се у БиХ заврши започето, а онда ће формирати и своју Комисију за ратификацију. Што се тиче моста, завршени су сви радови,

„Што се тиче употребе моста, чека се заправо БиХ, да се рјеше  политички односи или шта је у питању, између РС и БиХ, а што се тиче Србије све је своје испунила, мост је завршен, као и приступна саобраћајница”, рекао је Драган  Тешић, руководилац објекта мост ” Братољуб”.

У РС тек раде на приступном путу од магистрале до моста. Грађани са обе стране Дрине кажу да би се и политика требала угледати на динамику којом је мост и завршен.

”Волио би да то буде што прије, да за свог живота уживам, пошто имам кућу и са једне и са друге стране Дрине, и овај мост скраћује пут за неких 4 до 5 километара”, казао је Александар Тешић из Љубовије.

Грађани неће моћи преко новог моста, све док се политички и правно не заврше сви споразуму око новог граничног прелаза.

И са једне и са друге стране апалују на грађане да буду стрпљиви и сачекају званично отварање граничног прелаза. Казна за илегални прелаз биће наплаћивана 300 марака.

Ostavi poruku