Насловна Република Српска Крајишник: Младић осуђен на почетку процеса, суђење није било фер

Крајишник: Младић осуђен на почетку процеса, суђење није било фер

0

Предсједник Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ Момчило Крајишник изјавио је Срни да је некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић осуђен на почетку процеса у Хашком трибуналу, што је најбољи показатељ да то није било фер суђење.

„Очекивао сам да ће Хашки трибунал при крају свога мандата смоћи снаге да пресуде изриче на основу аргумената, али је очито да је подлегао инерцији да се они који су оптужени морају осудити. И генерал Младић, који је био најважнији војник у Републици Српској, није могао избјећи намјеру да буде осуђен“, истакао је Крајишник, коментаришући данашњу доживотну казну Младићу у Хашком трибуналу.

Крајишник је увјерен да се овом пресудом неће доћи до помирења и ставити тачка на један вид новог рата – рата ријечима и мржњом која се реактивира послије завршетка свих суђења.

„Волио би да се стави тачка на ова суђења и да у БиХ почне нови живот“, рекао је Крајишник, који је као некадашњи предсједник Народне скупштине Републике Српске био осуђен у Хашком трибуналу за ратне злочине.

Према његовим ријечима, српски народ нико не може да убиједи да су ове пресуде исправне и да сви у БиХ знају ко је крив, а ко није.

„Можемо некога да не волимо, али то не може бити основа да се неко осуди. Не може се у периоду од два мјесеца ослободити неко ко је убијао дјецу и жене на вјерске празнике као да се ништа није десило, а у исто вријеме за то исто подручје осудити некога само зато што је био командант“, оцијенио је Крајишник.

Он је напоменуо да ово није коначна пресуда и да вјерује да ће адвокати учинити максималан напор да се утврди истина.

„Они сада знају за шта је изречена пресуда, шта суд мисли и могу да аргументима попуне пропусте. То се радило и на мом и на суђењу Радовану Караџићу. Вјерујем да ће адвокати наћи рјешење да се тој пресуди да ‘права мјера’ и да ће одговарати за оно за шта је објективно крив, ако је крив, а да се одбаци велики број оптужби на које није могао утицати“, истакао је Крајишник.

Судско вијеће Хашког трибунала осудило је на доживотни затвор некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version