Naslovna Vijesti Dodik: General Mladić je istinski heroj i patriota

Dodik: General Mladić je istinski heroj i patriota

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da prostepena presuda Haškog suda generalu Ratku Mladiću, u uslovima nejednakog tretmana i selektivne pravde ovog tribunala, ne predstavlja iznenađenje jer je general bio unaprijed osuđen.

– Za srpski narod general Mladić je istinski heroj i patriota koji je organizovao i vodio Vojsku Republike Srpske i spriječio genocid nad srpskim narodom u BiH i Hrvatskoj – naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da presuda generalu Mladiću nije presuda srpskom narodu, već sramni šamar srpskim žrtvama i njihovim porodicama, te da u Republici Srpskoj niko ne vjeruje da je general kriv.

– Ovo nije presuda ni Republici Srpskoj, ni srpskom narodu, ni srpskoj vojsci. Ovo je pokušaj udara na slobodu čitavog jednog naroda – naglasio je Dodik.

On je istakao da je odnos Haškog suda prema Srbima nepravedan, da je struka u Hagu potpuno poražena i da je Hag onemogućio pomirenje u BiH.

– Iz udžbenika treba izbaciti sve o nepravednom Haškom tribunalu – rekao je Dodik, dodavši da je današnjom presudom i dosadašnjim odnosom Haškog tribunala prema Srbima zadat udarac, prije svega, Bosni i Hercegovini.

Dodik je rekao da će istorija jednog dana potvrditi da je Haški tribunal osnovan isključivo da sudi Srbima i s namjerom da ih satanizuje.

– Moramo se okupiti oko naših vrijednosti, oko naše Republike Srpske, a general ostaje legenda srpskog naroda. Treba da se okupimo i oko njegove porodice, da im pomognemo u ovim trenucima i da zajedno prebrodimo ovo teško vrijeme – naglasio je Dodik

Haški tribunal izrekao je danas prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, osudivši ga na kaznu doživotnog zatvora.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version