Насловна Босна и Херцеговина Додик: Очигледно да се у Сарајеву манипулише Дејтонским споразумом

Додик: Очигледно да се у Сарајеву манипулише Дејтонским споразумом

0

Бањалука – Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да о пронађеном примјерку Дејтонског споразума има информације само из медија, те да је Жељко Кунтош у вријеме потписивања Дејтонског споразума био возач Алексе Бухе и да постоји могућност да је на тај начин дошао до примјерка Споразума који припада Републици Српској.

Додик је рекао да је Српска нашла свој примјерак, а да је очигледно да се у Сарајеву с тим документом манипулише, јер су, како каже, жељели да тумаче Дејтонски споразум како они желе, а не како је написано.

Коментаришући информацију да се оригинални примјерак Дејтонског спроразума напрасно појавио у арихиву Предсједништва БиХ, а није га било 2008. године када је Жељко Комшић из Париза затражио копију оригиналног документа, Додик је рекао да је то још једна потврда да бошњачка страна, првенствено СДА, никада није хтјела да прихвати Дејтонски споразум.

„То је доказ сталне опструкције, чињенице да су на тај начин вршили притисак на високог представника и да је политика високог представника била политика СДА, јер СДА никад није хтјела да примијени Дејтнонски споразум онако како пише, већ су га у духу Дејтона тумачили у смислу промјене“, рекао је Додик за РТРС.

Предсједник Српске је рекао да је високи представник задужен да спроведе, а не да тумачи и мијења Дејтон.

„Високи представници су мијењали Дејтонски споразум и тиме кршили међународно право и за то требају одговарати“, рекао је Додик.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version