Бањалука – Полиција је поднијела извјештај против Жељка Кунтоша /48/ са Пала, који је у својој кући скривао оригинални текст Дејтонског мировног споразума на енглеском језику и нудио га на продају за 100.000 КМ ради стицања противправне имовинске користи, сазнаје Срна.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске јуче су лишили слободе лице чији су иницијала Ж.К. због основа сумње да је извршило кривична дјела трговина утицајем и фалсификовање или уништавање службене исправе, потврђено је Срни у МУП-у.

У МУП-у су навели да се Ж.К. сумњичи да је, након што је дошао у посјед оригиналног текста Дејтонског мировног споразума на енглеском језику, током ове године, нудио га на продају ради стицања противправне имовинске користи.

То лице је јуче уз извјештај о почињеном кривичном дјелу спроведено у Посебно одјељење републичког тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминалитета Републичког јавног тужилаштва Републике Српске у Бањалуци. /крај/тп

Кунтоша ће данас испитати тужилац

Републички јавни тужилац испитаће данас Жељка Кунтоша осумњиченог да је у претходном периоду за сада неутврђен начин прибавио оргинални примјерак Дејтонског мировног споразума, сакрио га и држао у својој кући на Палама, рекла је Срни портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић.

Тојагићева је додала да је Кунтош ухапшен због основа сумње да је починио кривично дијело трговина утицајем, те фалсификовање или уништавање службене исправе.

Ostavi poruku