Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je saradnja Srbije sa Republikom Srpskom u skladu sa svim javno-pravnim normama, te poručio da nikom neće dozvoliti da ponižava srpski narod i da mu uskraćuje pravo na zajedničku kulturu, pismo i vjeru.

Vučić je rekao da su dogovori sa Republikom Srpskom o pomoći od 5,5 miliona evra za više infrastrukturnih i drugih projekata, te o zajedničkom radu na očuvanju srpskog jezika, kulture i istorije, više napadani u Beogradu, nego u Sarajevu ili Zagrebu.

Predsjednik Srbije je sinoć za Televiziju „Hepi“ izjavio da su neki u Beogradu ocijenili kao provokaciju to što su Srbi sjeli da razgovaraju o svojoj kulturi, istoriji i jeziku, naročito očuvanju ćirilice.

On je ocijenio da pričaju gluposti oni koji tvrde da to podsjeća na ideje iz Memoranduma SANU, jer ga nisu ni pročitali.

„Srbija hoće, uprkos kritikama, da brine o tome. Imamo pravo da postojimo kao Srbi. Nikome neću dozvoliti da ponižava srpski narod i da mu uskraćuje pravo na zajedničku kulturu, pismo, veru“, rekao je Vučić.

On je uoči predstojeće posjete Sarajevu ponovio da odnose Srba i Bošnjaka smatra veoma važnim i ponovio da Srbija poštuje integritet BiH.

Vučić je dodao da je Srbin koji voli Republiku Srpsku, ali da poštuje BiH i smatra da su odnosi Bošnjaka i Srba izuzetno važni zbog budućnosti.

„Oni su važni i zbog Novog Pazara, Sjenice, Tutina. Ne bih imao ništa protiv da BiH gradi vrtiće i škole u tim mestima i da nose ime BiH“, rekao je Vučić.

1 KOMENTAR

  1. Srbi su sami sebe toliko ponizili da ti nemas sta zastititi. Bio si u Potocarima coro, kako nisi video koliko su se Srbi srozali? O cemu ti pricas, bre? Bolestan sam od ovoga smrada kojim svi zlocinci smrde. Budi covek i shvati da nigde nisi dobrodosao samo kad spomenes da si Srbin. To je i tvoja zasluga. Nas narod mora sve vas izbrisati sa lica zemlje jer ste doneli najvecu nesrecu i ponizenje svim casnim i postenim srbima.

Ostavi poruku