SHARE

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да је, најблаже речено, нелогично подржавати Међународни монетарни фонд /ММФ/, а онда тражити од домаћих власти да изгласају оно што ММФ не дозвољава.

“Задовољни смо што чујемо да америчка Амбасада, како су изјавили, и даље снажно подржава програм ММФ-а у БиХ. Једино је нејасно што су онда тако експресно оптужили предсједника Републике Милорада Додика и институције Српске да спречавају усвајање глобалног фискалног оквира кад је приједлог којег су дали представници Савјета министара, осим за институције Републике Српске, неприхватљив и за ММФ”, рекла је Цвијановићева Срни.

На питање да прокоментарише чињеницу да Амбасада САД подржава програм ММФ-а, а истовремено критикује предсједника и институције Српске да блокирају усвајање глобалног фискалног оквира који не прихвата ни ММФ, Цвијановићева је рекла да би било поштеније да се, умјесто сталног жигосања и стављања мете на институције Републике Српске, понеко од тих странаца присјети да је Српска своје обавезе из аранжмана са ММФ-ом испунила прије девет мјесеци, а да то још нису учинили ни ФБиХ, ни ниво БиХ.

“Из тога се јасно може закључити ко блокира реформске процесе у БиХ и чије су одлуке штетне по грађане и друштво у цјелини”, закључила је предсједник Владе Српске.

SHARE

Оставите одговор