Насловна Вијести Патријарх Иринеј и предсједник Додик отварају обданиште „Патријарх Павле“

Патријарх Иринеј и предсједник Додик отварају обданиште „Патријарх Павле“

0

Његова светост патријарх српски Иринеј и предсједник Републике Српске Милорад Додик у суботу, 2. септембра, требало би да отворе Предшколску установу „Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је Срни да је церемонија отварања обданишта предвиђена за 15.00 часова.

Он је рекао да ће у згради и дворишту обданишта у суботу бити „Дан отворених врата“ са разноврсним културно-забавним садржајима у којима ће да учествују и дјеца, док ће њихови родитељи моћи да се упознају са изгледом и садржајима обданишта.

Ћосић је подсјетио да су обданиште у септембру прошле године заједно основали Општина Источно Ново Сарајево и Митрополија дабробосанска Српске православне цркве.

„Изградњу објекта површине око 790 метара квадратних са 2.100 метара квадратних дворишта, која је почела у априлу 2015. године и завршена почетком прошле године, подржао је кабинет предсједника Српске са 400.000 КМ, док је 570.000 КМ обезбиједила Општина Источно Ново Сарајево“, рекао је Ћосић.

Он је навео да је капацитет обданишта, које почиње са радом у понедјељак, 4. септембра, 120 дјеце од чега 20 јасличког узраста.

„Ово је прва јавна предшколска установа у доњем дијелу града Источно Сарајево који чине општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа“, нагласио је Ћосић.

Он је најавио да ће у суботу, 2. септембра, на локалитету Тврдимића, општина Источно Ново Сарајево, у функцију бити пуштен дио водовода вриједности 95.000 КМ, у оквиру пројекта који је код Фонда за заштиту животне средине кандидовало предузеће „Водовод и канализација“ Источно Сарајево.

Ћосић је рекао да је церемонија пуштања у рад дијела водовода планирана за 13.30 часова.

„Вољели би да се предсједник Додик појави и на овој свечаности, а постоје наговјештаји да би могао да присуствује и министар индустрије, енергетике и рударства Српске Петар Ђокић“, истакао је Ћосић.

Он је најавио да ће реконструкција водоводног система на Тврдимићима бити настављена и идуће године за шта ће Општина Источно Ново Сарајево да издвоји око 100.000 КМ.

Ћосић је појаснио да је циљ да буде реконструисана комплетна водоводна мрежа, те да се покуша довести вода са још неких врела у резервоар Тврдимићи како би био ријешен проблем водоснабдијевања комплетног становништва на том подручју.

„То подручје је за локалну заједницу изузетно важно, јер је намјера да се на њему развија, не само сеоски, него и планински туризам. Намјеравамо да правимо туристички комплекс који ће у основи имати понуду за изградњу викендица типског облика“, појаснио је Ћосић.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version