Радио-телевизија Републике Српске радо ће стати иза идеје о снимању играног филма о Радовану Караџићу, рекао је за „Новости“ генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић.

Коментаришући најаву предсједника Републике Српске Милорада Додика, да би РТРС  требало да сними филм о Радовану Караџићу и његовом учешћу у борби за слободу српског народа, као одговор на снимање турске серије о Алији Изетбеговићу, Милиновић каже да је ова телевизија спремна  да се упусти у реализацију таквог пројекта.

– То је веома озбиљан посао који би захтијевао јаку продукцију, вријеме, квалитетан сценарио и режију, без којих нема ниједног филма. Уколико би се направио добар сценарио и сложиле све коцкице, РТРС је спреман да продукционо, технички и технолошки стане иза тога са својим капацитетима.

Караџићев бранилац пред Трибуналом Горан Петронијевић рекао је да се нада да би Караџић са слободе могао да учествује у стварању филма о њему.

– Ако не буде тако, сигурно ћемо тражити неки начин да се укључи у тај пројекат, рецимо, савјетодавно, писмима…Са Караџићем нисам разговарао о овој теми, јер је нова – каже Петронијевић, подсјећајући да је већ снимњен документарни филм о првом предсједнику Републике Српске, сада заточеном у Схевенингену.

Петронијевић је убијеђен да ће се показати да је његов брањеник позитивна историјска личност који заслужује да његов живот рад и одлуке које је доносио у најтежим околностима по српски народ буду забиљежени на филмском платну.

Ostavi poruku