Pale – Bojan Vasiljević (27) iz Rogoušića kod Pala poginuo je kada se, vozeći „golf 4“, sudario sa autobusom firme „Kondor“ u mjestu Ljubogošta kod pomenutog grada.

Nesreća se desila u subotu oko 22.25 časova u  blizini restorana „Dva goluba“. Za volanom autobusa je bio Č. R. iz Bijeljine, koji nije povrijeđen, kao ni putnici.

– Prema prvim informacijama, do nesreće je došlo kada je „golf“ iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku. U tom momentu naišao je autobus, pa je došlo do direktnog sudara. Vozač „golfa“ je bio sam u automobilu – rekao je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo i dodao da je naređena obdukcija tijela stradalog, kao i druga vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nesreće.

Osim ove, tokom vikenda dogodilo se sedam težih nesreća, u kojima je poginula još jedna osoba, a više ih je povrijeđeno. Na području Gradiške u noći između petka i subote poginuo je Ilija Novaković (40) kada je „pežo“ u kome je bio suvozač sletio s puta i nekoliko puta se prevrnuo. Za volanom „pežoa“ bio je Jovica Maletić (19), koji je lakše povrijeđen. Tokom subote povrijeđeno je pet lica u sudaru dva kamiona i vozila u mjestu Piljagići na putu Banjaluka – Prijedor. Identitet i stanje stradalih nisu saopšteni. Istog dana u mjestu Pločnik kod Doboja dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe povrijeđene.

U FBiH su se u subotu dogodile četiri teže nesreće, u kojima je povrijeđeno 18 osoba. Samo u dvije saobraćajke u blizini Žepča povrijeđeno je osam lica. Prva se desila oko 18 časova u mjestu Donja Golubinja kada su se sudarili „golf“, „reno“ i BMNJ. Svi povrijeđeni su prevezeni prvo u bolnicu u Žepču, a zatim u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Druga nesreća dogodila se oko 22 časa u mjestu Tatarbudžak i u njoj su povrijeđene tri osobe. Na području Igmana i Tuzle u slijetanju vozila povrijeđene su još po četiri osobe. Teža nesreća desila se u mjestu Stegarić kod Bosanske Krupe, u kojoj su u sudaru vozila i kamiona povrijeđene dvije osobe, od kojih jedna teže.

Lančani sudar

U tunelu Vranduk kod Zenice u subotu se dogodio lančani sudar u kome je učestvovalo pet automobila. Povrijeđenih nije bilo, a nesreća se dogodila oko 18 časova.

U vrijeme sudara padala je kiša i bio mokar kolovoz, a zbog nesreće je obustavljen saobraćaj, što je prouzrokovalo kilometarske kolone na putu Zenica – Žepče.

Ostavi poruku