Пале – Бојан Васиљевић (27) из Рогоушића код Пала погинуо је када се, возећи „голф 4“, сударио са аутобусом фирме „Кондор“ у мјесту Љубогошта код поменутог града.

Несрећа се десила у суботу око 22.25 часова у  близини ресторана „Два голуба“. За воланом аутобуса је био Ч. Р. из Бијељине, који није повријеђен, као ни путници.

– Према првим информацијама, до несреће је дошло када је „голф“ из још неутврђених разлога прешао у супротну коловозну траку. У том моменту наишао је аутобус, па је дошло до директног судара. Возач „голфа“ је био сам у аутомобилу – рекао је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Источно Сарајево и додао да је наређена обдукција тијела страдалог, као и друга вјештачења с циљем утврђивања свих околности несреће.

Осим ове, током викенда догодило се седам тежих несрећа, у којима је погинула још једна особа, а више их је повријеђено. На подручју Градишке у ноћи између петка и суботе погинуо је Илија Новаковић (40) када је „пежо“ у коме је био сувозач слетио с пута и неколико пута се преврнуо. За воланом „пежоа“ био је Јовица Малетић (19), који је лакше повријеђен. Током суботе повријеђено је пет лица у судару два камиона и возила у мјесту Пиљагићи на путу Бањалука – Приједор. Идентитет и стање страдалих нису саопштени. Истог дана у мјесту Плочник код Добоја догодила се саобраћајна несрећа у којој су двије особе повријеђене.

У ФБиХ су се у суботу догодиле четири теже несреће, у којима је повријеђено 18 особа. Само у двије саобраћајке у близини Жепча повријеђено је осам лица. Прва се десила око 18 часова у мјесту Доња Голубиња када су се сударили „голф“, „рено“ и БМЊ. Сви повријеђени су превезени прво у болницу у Жепчу, а затим у Кантоналну болницу у Зеници. Друга несрећа догодила се око 22 часа у мјесту Татарбуџак и у њој су повријеђене три особе. На подручју Игмана и Тузле у слијетању возила повријеђене су још по четири особе. Тежа несрећа десила се у мјесту Стегарић код Босанске Крупе, у којој су у судару возила и камиона повријеђене двије особе, од којих једна теже.

Ланчани судар

У тунелу Врандук код Зенице у суботу се догодио ланчани судар у коме је учествовало пет аутомобила. Повријеђених није било, а несрећа се догодила око 18 часова.

У вријеме судара падала је киша и био мокар коловоз, а због несреће је обустављен саобраћај, што је проузроковало километарске колоне на путу Зеница – Жепче.

Ostavi poruku