Храм Светог пророка Илије у сарајевској општини Илијаш оскрнављен је током ноћи, а оштећени су и Светосавски дом, помоћни објекти, као и расвјета у порти храма, потврдио је Срни парох илијашки јереј Божидар Тановић.
Тановић је навео да су за сада непознати вандали причинили велику материјалну штету јер су на светињи старој више од вијека и Светосавском дому полупали прозоре и рефлекторе у црквеном дворишту.

„Ово је срамотан чин који прави раздор међу људима, нарушава међуљудске односе. Заиста смо непријатно изненађени, јер смо у посљедњих неколико година у овом граду развијали лијеп однос са другима“, истакао је парох илијашки.

Осуђујући овај вандалски чин, отац Божидар је поручио да то неће уназадити, већ продубити жељу за већим радом и бољим успјехом, али и ојачати вјеру, љубав и наду.

Он је изразио наду да ће они који су учинили овај вандалски чин бити приведени правди и одговарати.

„Наставићемо да градимо добро и са својим комшијама“, поручио је парох илијашки и подсјетио да је и раније било инцидената, али не са оволиком материјалном штетом.

У Оперативном центру МУП-а Кантона Сарајево Срни је потврђено да је инцидент јутрос пријављен полицији која је обавијестила дежурног тужиоца и ради на проналажењу починиоца.

Ostavi poruku