Насловна Босна и Херцеговина У 2016. години враћено скоро 2.000 држављана БиХ

У 2016. години враћено скоро 2.000 држављана БиХ

0

На основу споразума о реадмисији у БиХ у прошлој години враћено је 1.939 лица, а због тренутне мигрантске кризе у Европи, само из Њемачке постоје најаве за повратак око 4.000 држављана БиХ којима је одбијен захтјев за азил.

Овај податак наводи се у информацији о прихвату и интеграцији држављана БиХ враћених по основу споразума о реадмисији коју је данас је у Сарајеву усвојио Савјет министара БиХ.

Највећи број повратника у Федерацији БиХ /ФБиХ/ регистрован је на подручју Тузле /155/ и Сарајева /79/, док је на подручју Републике Српске највећи број повратака регистрован на подручју Бијељине /39/ и Зворника /30/.

У информацији је истакнута добра сарадња надлежних институција на свим нивоима у овој области и наведено да ће Министарство за људска права и избјеглице БиХ наставити са унапређивањем система координације између свих укључених институција и организација на нивоу БиХ и на нижим нивоима власти.

Министарство за људска права и избјеглице у завршној је фази припреме пројекта „Интегрисани програм подршке за реинтеграцију повратника по основу Споразума о реадмисији“ – фаза три, који ће ојачати способност институција БиХ да одговоре на убрзану динамику прихвата држављана БиХ који се враћају по овом основу, саопштено је из Савјета министара.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version