Švajcarske vlasti izručile su Bosni i Hercegovini Elfetu Veseli, osumnjičenu za monstruozno ubistvo 12-godišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića, iz Donje Kamenice kod Zvornika. Sudija za prethodni postupak odlučiće još večeras da li će biti zadržana u pritvoru.

Žena monstrum, kako su o Elfeti Veseli zvanoj Hosovka, kazivali njeni saborci, nakon više od dvije decenije ponovo je na mjestu zločina – u BiH.
U sudnicu – na ročište za određivanje pritvora, uvedena je s lisicama na rukama. Kratko je prozborila kako nema ništa s djelom koje joj se na teret stavlja.

Pozvala se i na kako kaže „bosanske novine“ koje su prethodnih sedmica i mjeseci u maniru dokazanih spin majstora, između ostalog objavljivale njene i izjave braće joj, kako Elfeta uopšte nije bila vojno angažovana.

Demantuju je, u svojim iskazima saborci – pripadnici formacije Sakiba Halilovića KIBETA, pod čijom je neposrednom komandom zločin nad dječakom Slobodanom, i počinila.
Podsjetimo sa nepunih 12 ljeta, u junu 92. godine, pred nadolazećim zločincima, Slobodan je sa sestrom i roditeljima, pobjegao kod kumova u zaselak Dženarike kod Zvornika.
No u rodnoj Kemnici zaboravio je zavezanog psa Lesija. Nevina dječija ljubav prema ljubimcu otrgla ga je iz sigurnog utočišta. U trku prema selu da spase psa, uletio je pravo u ruke onima koji su po Kamenici već ubijali i uništavali sve što je srpsko preostalo.

Elfetini saborci, a najmanje dva čija je imena u sudnici saopštio tužilac Miroslav Janjić, kazivali su kako je Slobodan zarobljen. Kako je u zarobljeništvu bio nekoliko dana. I kako ga je nekolicina vojnika, među kojima i komandir formacije Sakib Halilović, tukla i maltretirala. Presudila je Elfeta. I to svirepo, o čemu je svoj iskaz dao i zaštićeni svjedok, Elfetin saborac i očevidac ubistva.

Zvjersko iživljavanje nad nedužnim dječakom posmatrao je, tvrdi, sa udaljenosti od svega 7 do 10 metara. Godinu kasnije u julu 93. – unakaženo Slobodanovo tijelo bez odjeće, odsječenih prstiju, polomljenih ekstremiteta i nasilno izvađenih zuba pronađeno je u masovnoj grobnici u Novom selu.

„Trbuh je bio otvoren u obliku krsta. Imali smo povredu u vidu odsijecanja jedne ušne školjke. Posjekotine u predjelu glave, prostrelna rana“… nabraja Slobodanove rane patolog Zoran Stanković.

Dvanaestogodišnji mučenik sahranjen je na groblju u Drinjači. Kasnije pored njega i roditelji mu Desa i Ilija – presvisli od bola rana svog jedinca.

Žena monstrum sve do septembra prošle godine, kada je uhapšena, slobodno je živjela u Švajcarskom Nušetelu. Svjedoci njene monstruoznosti, Bosnom još slobodno kroče.
Hoće li i njih stići kazna za muke nevinog dvanaesgodišnjaka!? I da li je među njima i osoba koja je danas ekspresno i “velikodušno” Elfeti ponudila smještaj i ishranu, u slučaju da do podizanja optužnice, bude puštena na slobodu. Jer osumnjičena zločinka bliže rodbine u BiH ili nema ili već odavno nije u kontaktu s njima.

1 KOMENTAR

Ostavi poruku