Zastupnik SDP-a u Hrvatskom saboru upozorava na rast ekstremizma i fašističke skupove, te ocjenjuje da je samo pitanje vremena „kada će pasti krv“, za šta će biti kriva sadašnja vlast u Hrvatskoj.

„Ne možemo čekati da neko bude ubijen da bi vlast reagovala. Daje se poruka /ekstremistima/: žIdite, radite šta god želitež“, navodi Ostojić.
On optužuje hrvatsku vlast da „toleriše nasilnike i fašiste“, koji imaju svoje televizijske emisije i portale, „a njihova riječ završava kao palica u nečijim rukama“.

Ostojić je pobrojao samo neke od incidenata koji su se dogodili u posljednje vrijeme – od napada na „Super super“, foto-montaže potpredsjednika Sabora Milanke Opačić sa navodnim „četničkim obilježjima“, profašističkog okupljanja crnokošuljaša, napada na azilante i druge.

„Ministar inostranih poslova Davor Štir napravio je radikalan zaokret u spoljnoj politici na području ljudskih prava. Napravio je to bez znanja građana i narušio konsenzus koji je postao u Hrvatskoj o ljudskim pravima“, kaže Ostojić, a prenose hrvatski mediji.

HDZ, „Most“ i desnica pokušavaju da ukinu pravo žene da odlučuje o vlastitom tijelu, napominje Ostojić i poziva građane da podignu svoj glas i kažu u kakvoj državi žele da žive.

Ostavi poruku