Нови фудбалер Радника, Хрват Домагој Франић је нагласио да ни у сну није могао да замисли да ће тако добро бити примљен у новој средини и одушевљен је гостопримством Сембераца.

– Екипа и стручни штаб су на мене оставили изузетно јак утисак. Сви су ме дочекали срдачно, раширених руку, сви ми нуде и прискачу у помоћ. Овакав дочек стварно нисам могао замислити, одушевљен сам. Што се тиче саме екипе у неколико првих тренинга сам примијетио да тим дјелује хомогено, као један велики играч. Сви се боре једни за друге, а у такав систем лако ћу се уклопити – истакао је Франић.

Овај стамени фудбалер рођен 1993. године у редове Бијељинаца стигао је из хрватског друголигаша Горице из Велике Горице, игра на позицији штопера. У редове „плаво-бијелих“ дошао је као замјена за Ивана Јаковљевића, који је каријеру наставио у албанском Фљамуртарију.

– Прошао сам омладинску школу Хајдука и Сплита, а за Сплит сам дебитовао у Првој лиги Хрватске са непуних 18 година. Након дебија у највишем рангу хрватског фудбала, провео сам једну сезону у Лучком, послије чега ме је Хајдук вратио у први тим. Члан Хајдука сам био двије године, а у Радник сам  дошао из Горице у којој сам имао добру полусезону – кратко је реферисао Франић.

Мало ко је у Бијељини очекивао да ће Јаковљевића замијенити играч из Хрватске.

– Контакт са Радником сам остварио преко предсједника клуба Младена Крстајића. Познато ми је какву је каријеру остварио као фудбалер, а када ме је позвао и пренио своју и заинтересованост Радника нисам много размишљао, иако сам имао још неке понуде. Увјерен сам да у избору нисам погријешио, а уговор са Радником сам потписао на три године – додао је Франић.

Временски услови

Нови играч Радника долази из Сплита, гдје није навикао на временске услове који већ скоро мјесец дана владају у Бијељини и Семберији.

– То неће утицати на моју спремност за прољећне окршаје. До одласка у Анталију морамо тренирати у овим зимским условима. Сваки дан морамо максимално искористити како бисмо се што боље припремили за сезону која је пред нама јер је свима познато да играмо на три фронта. Са Хајдуком сам већ био на припремама у Анталији, тако да се радујем поновном одласку у Турску – рекао је Франић.

Leave a Reply