Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да се осјећа поносно што је под санкцијама САД-а јер то значи да он није био спреман да тргује интересима Републике Српске.

„Одлука је депласирана јер ја немам никакву имовину у Сједињеним америчким државама. Немам никакву имовину ни у иностранству, осим нешто у Србији, али ја Србију не доживљавам као иностранство“, рекао је Додик на конференцији за медије.

Додик каже да је он под санкцијама већ дуго времена, а да је то тек јуче објелодањено.

„Поносан сам на то што нисам био спреман да прихватим и предам полицију Републике Српске. Поносан сам што нисам био спреман да прихватим бутмирски процес, који је значио практично и укидање Републике Српске. Поносан сам што није укинут Дан Републике Српске и кажем да ћемо га још јаче и снажније прослављати“, додао је Додик.

Он је напоменуо да је Република Српска под континуираним ударом одлазеће америчке администрације, а да је политика коју проводи амбасадор САД у БиХ Морин Кормак тенденциозно пробошњачка и унитаристичка.

„Ово нису санкције САД, ово су санкције оних који одлазе јер су поражени на изборима“, рекао је Додик.

„У посљедњих 10 година било је доста пријетњи ако останем на политичкој сцени, али у томе одлазећа администрација није успјела. Њихова политика доживјела је слом, додао је Додик.

Он је у име свих који живе овдје поставио питање зашто је САД упропастила пројекат на којем је радила годинама, а то је БиХ.

Ostavi poruku