Uprkos lošim vremenskim uslovima i velikom minusu fudbaleri Radnika uspješno obavljaju prvi fazu priprema.

Etno-selo Stanišići pruža odlične uslove za rad na umjetnoj podlozi, a prvotimci se uspješno privikavaju na rad i zamisli trenera Nebojše Miloševića, koji želi prvu fazu pripremnog perioda obaviti što efikasnije. Jedan od aduta za proljećne bitke na tri fronta biće i Nenad Srećković, koji je ostavio dobar utisak u prvom dijelu sezone.

– Obavili smo lekarske preglede i testove trčanja, na osnovu kojih ćemo znati trenutni nivo fizičke spreme. U ovom periodu smenjivaće se treninzi trčanja i rad sa loptom. Imamo odlične uslove za rad u ovom periodu kada su tereni prekriveni snegom – istakao je Nenad Srećković.

Novajlije Filip Stojanović i Edin Ademović brzo su se prilagodili, a baš je Srećković bio kohezivni faktor, jer od ranije poznaje obojicu.

– Zaista se radi o kvalitetnim igračima, odlično podnose treninge. Biće velika pojačanja za naš tim i verujem da ćemo sa njima izboriti mesto u prvih šet ekipa, što nam je i glavni cilj ove polusezone. U principu ko god od igrača dođe u naš klub brzo se uklopi, jer imamo izvanredne momke, koji su uvek spremni da pomognu i srdačno dočekaju novajlije – rekao je Srećković.

Odlični vezni fudbaler žali što sa ekipom nije Dušan Martinović, koji se još oporavlja od povrede koljena. Iskusni fudbaler ipak je posjetio drugove na početku priprema, iako pomoću štaka.

– Radi se o dobrom momku i fudbaleru i sigurno da će nam nedostajati, kako na terenu tako i u svlačionici. Želimo mu brz oporavak i povratak na teren – rekao je Srećković.

Plan priprema

Bijeljinci će prvu prijateljsku utakmicu odigrati 28. januara protiv ekipe Budućnosti iz Banovića, a 31. januara protivnik će im biti zvornička Drine.

– Posle toga se selimo na desetodnevne pripreme u Antaliju od 2. do 12. februara, a nakon povratka iz Turske sledi generalka. Protivnik će biti Mačva iz Šapca – rekao je trener Radnika Nebojša Milošević.

Nastavak Premijer lige BiH zakazan je za 25. februar, kada će u Bijeljini gostovati Olimpik iz Sarajeva.

Ostavi poruku