SHARE

Упркос лошим временским условима и великом минусу фудбалери Радника успјешно обављају први фазу припрема.

Етно-село Станишићи пружа одличне услове за рад на умјетној подлози, а првотимци се успјешно привикавају на рад и замисли тренера Небојше Милошевића, који жели прву фазу припремног периода обавити што ефикасније. Један од адута за прољећне битке на три фронта биће и Ненад Срећковић, који је оставио добар утисак у првом дијелу сезоне.

– Обавили смо лекарске прегледе и тестове трчања, на основу којих ћемо знати тренутни ниво физичке спреме. У овом периоду смењиваће се тренинзи трчања и рад са лоптом. Имамо одличне услове за рад у овом периоду када су терени прекривени снегом – истакао је Ненад Срећковић.

Новајлије Филип Стојановић и Един Адемовић брзо су се прилагодили, а баш је Срећковић био кохезивни фактор, јер од раније познаје обојицу.

– Заиста се ради о квалитетним играчима, одлично подносе тренинге. Биће велика појачања за наш тим и верујем да ћемо са њима изборити место у првих шет екипа, што нам је и главни циљ ове полусезоне. У принципу ко год од играча дође у наш клуб брзо се уклопи, јер имамо изванредне момке, који су увек спремни да помогну и срдачно дочекају новајлије – рекао је Срећковић.

Одлични везни фудбалер жали што са екипом није Душан Мартиновић, који се још опоравља од повреде кољена. Искусни фудбалер ипак је посјетио другове на почетку припрема, иако помоћу штака.

– Ради се о добром момку и фудбалеру и сигурно да ће нам недостајати, како на терену тако и у свлачионици. Желимо му брз опоравак и повратак на терен – рекао је Срећковић.

План припрема

Бијељинци ће прву пријатељску утакмицу одиграти 28. јануара против екипе Будућности из Бановића, а 31. јануара противник ће им бити зворничка Дрине.

– После тога се селимо на десетодневне припреме у Анталију од 2. до 12. фебруара, а након повратка из Турске следи генералка. Противник ће бити Мачва из Шапца – рекао је тренер Радника Небојша Милошевић.

Наставак Премијер лиге БиХ заказан је за 25. фебруар, када ће у Бијељини гостовати Олимпик из Сарајева.

SHARE

Оставите одговор