Naslovna Vijesti Dodik: Vrijeme je za miran razlaz i nezaviznost Srpske

Dodik: Vrijeme je za miran razlaz i nezaviznost Srpske

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da je BiH zemlja koja nema šanse da uspije i da je rješenje u mirnom razlazu.

Dodik je naglasio da se BiH zasniva isključivo na idealizmu muslimana u BiH koji navodno hoće neku svoju veliku državu.

„Pa, nemaju šanse. Idealizam se odnosi na to da oni nama ne mogu da spriječe ovdje u Banjaluci ništa što mi želimo da obilježavamo. Evo devetog januara. Po čemu je to BiH, kao njihova država, muslimanska, ovde prisutna u Banjaluci? Ni po čemu. Prema tome, zašto bi se robovalo BiH? BiH ako ima pameti, a ja pokušavam da to bude dominantan naš proces, to je da se mirno raziđe na entitetskim linijama“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Srbije.

Odgovarajući na pitanje da li će tražiti referendum o osamostaljenju Republike Srpske od BiH, Dodik je rekao da taj referendum nije na dnevnom redu ove godine, osim ako događaji to ne ubrzaju.

„Mi želimo svake godine da održimo jedan referendum koji će nas približiti jačanju naših institucionalnih i državnih prava“, naglasio je Dodik.

Dodik je, komentarišući navode da su mnogi uplašeni da će sutra najaviti novi referendum i da su mu Amerikanci zabranili da govori, da pominje riječ referendum, rekao da on nikoga ne plaši.

„Ne želim nikoga da plašim. Ja se borim za naša prava. Meni to nije ništa sporno“, poručio je Dodik.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version