SHARE
На иницијативу спортских радника Требиња, ускоро би требало да буде формирано Спортско друштво “Леотар“, које би било логистичка подршка клубовима који се такмиче.
Нова спортска организација, с обзиром на то да подразумијева контролу трошења новца, добила је подршку и градских структура.- Спортско друштво неће имати управљачка права,само испомоћ клубовима, надзор и плаћања фиксних трошкова, појашњава градоначелник Требиња Лука Петровић.

Преко Спортског друштва, за такмичарске клубове, планирано је издвајање половине буџетског новца предвиђеног за спорт. За наредну годину, требињском спорту намијењено је око пет стотина хиљада марака.

– мислим да ће Кошаркашки клуб бити сигурнији у такмичењу. Ако је плаћено такмичење, лиценцирање играча,превоз,то је велика олакшица, каже спортски директор КК СЛ “Леотар”, Миодраг Шакотић.

Поред уштеда новца, циљ је и афирмација властитог играчког и стручног кадра.

Здравко Комненовић, тренет и члан управе ЖРК “Леотар”, истиче да би требало да се дефинише плаћање стручних лица а градоначелник додаје да ће сваки клуб имати могућност да се такмичи,да одиграва утакмице, те да се не може десити да клуб буде блокиран због недостатка новца.

Нови однос према спорту не искључује спонзорства, а плаћања спортиста била би обавеза клубова.

Стручни савјет требало би ускоро да изради посебан правилник, који би био у употреби већ крајем јануара.

SHARE

Оставите одговор