Њемачки канцелар Ангела Меркел данас је у телефонском разговору са предсједником Туниса Беџи Саид Есебсијем рекла да њемачка Влада жели да се убрзају депортације азиланата чији су захтјеви одбијени.

„У овој години постигли смо напредак у веома важном питању депортације држављана Туниса који немају право останка у Њемачкој. Рекла сам предсједнику Туниса да у значајној мјери желимо да убрзамо процес депортације и повећамо број депортованих“, нагласила је Меркелова, након што је италијанска полиција убила азиланта из Туниса Анси Амрија, који је повезан са нападом камионом на Божићну пијацу у Берлину.

Меркелова је истакла да је овај инцидент донио многа питања и да њена Влада жели да предузме мјере за побољшање безбједности.

Италијански министар унутрашњих послова Марко Минети потврдио је раније да је осумњичени за напад у Берлину Амри убијен у пуцњави у Милану.

Министар је рекао да нема никакве сумње да је у Милану убијен осумњичени за напад у Берлину 19. децембра, у којем је погинуло 12 људи.

Њемачко тужилаштво је у контакту са италијанским властима због напада у Берлину, речено је из тужилаштва агенцији Ројтерс.

Отисци прстију убијеног мушкарца поклапају се са отисцима главног осумњиченог за напад у Берлину, пренијели су италијански медији. Амријеви отисци раније су пронађени у кабини камиона којим је извршен напад у главном граду Њемачке.

Ostavi poruku