Leskovačka policija traga za osobama koje su u noći između srede i četvrtka obile dečji vrtić “Cvrčak” i iz njega, i pored mnogo vrednijih stvari, ukrale 200 kašika.
Lopovi su u vrtić ušli na bočna vrata objekta koja vode u distributivnu kuhinju, odnosno ulaz na koji se vrtiću dostavlja hrana.
Sve kašike kojima vrtić raspolaže nalazile su se u jednoj posudi, koja je takođe ukradena.
Zaposleni još uvek ne mogu da veruju šta se desilo, ali ipak spekulišu da bi to moglo da bude delo narkomana, jer sve češće u dvorištu vrtića zatiču špriceve.

Krađu su prijavile dve radnice vrtića koje su prve došle na posao.
One su prilikom uobičajenog jutarnjeg obilaska dvorišta videle razvaljena vrata i odmah reagovale.- Godinama nismo imali nikakvih problema, ali poslednjih meseci u dvorištu često zatičemo pivske flaše i špriceve, zbog čega smo uveli praksu da pre početka rada prekontrolišemo celo dvorište – objašnjava Marija Antić, odgovorni vaspitač.

Ona se nada da će policiji pomoći to što objekat ima video-nadzor.
Postoji i alarm koji se nije oglasio, pa se pretpostavlja da lopovi nisu zalazili dublje u zgradu gde se nalazi prvi senzor.- Odmah smo reagovali, tako da ćemo se ugradnjom novih senzora dodatno zaštititi od provalnika, a ojačaćemo i obijena vrata – dodaje Marija Antić.

U Upravi Predškolske ustanove “Vukica Mitrović” kažu da su i ranije imali sitnije krađe u dvorištima vrtića, ali ovakvu nikada.

Vrtić Cvrčak- Ne znam šta da kažem.
Da sve ovo nije tužno, bilo bi smešno.
Najvažnije je da ova neobična krađa nije ostavila nikakve posledice na naš redovan rad – kaže Jasmina Anđelković Đorđević, direktorka Ustanove.

U vrtiću “Cvrčak” dodaju da je ovo prva provala za osam godina, koliko rade.
Ranije su lopovi dva puta na ista vrata pokušavali da uđu u vrtić, ali u tome nisu uspeli.
DOBILI REZERVNI PRIBORMališani koji dolaze u vrtić “Cvrčak” u četvrtak su, uprkos krađi, imali obroke prema ranijem planu ishrane.
Kašike prilagođene svim uzrastima dece nije lako naći u običnoj prodavnici, ali je tu bila rezerva kašika iz centralnog magacina kojom je zamenjen ukradeni pribor.

Ostavi poruku