Naslovna Srbija Neće biti rata, ni otcepljenja

Neće biti rata, ni otcepljenja

0

REFERENDUM o Danu Republike je pobeda demokratije i slobode u Srpskoj.
Glasamo da odbranimo istorijsku činjenicu – 9. januar, rođendan RS.
Nema tu nikakve secesije, niti destabilizacije BiH, a pretnje ratom su potpuno besmislene.
Ne bojimo se sankcija, a dan nastanka naše Republike slavićemo i u budućnosti! To u intervjuu za „Novosti“ kaže predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović i poručuje: – Izlazim na referendum! Sve je u skladu sa Ustavom i zakonom.
U ponedeljak će biti miran dan u zemlji. * Ustavni sud BiH je zabranio referendum, a strane diplomate kažu da je neustavan.
Može li RS biti kažnjena? – Referendum ne diskriminiše i ne ugrožava nikoga, niti ruši institucionalni okvir države.
Ovu krizu nije proizvela RS, već Bakir Izetbegović podnošenjem apelacije protiv 9. januara.
Jasno je da je to politička odluka Ustavnog suda doneta onoga trenutka kad se Izetbegović setio da mu Dan RS smeta posle 20 godina praznovanja.
Zato nema govora o kaznama. * Izetbegovićeve upozorava da je referendum raspakivanje „Dejtona“ i „probni balon“ za otcepljenje RS… – To su neozbiljne, neodgovorne i populističke izjave u svrhu dizanja tenzija i u funkciji predizborne kampanje. „Dejton“ raspakuju oni koji neće da priznaju realnost, a to je da BiH čine dva ravnopravna entiteta, RS i FBiH.
Srpska štiti „Dejton“ i to je jedina istina. * Koliko su opasne izjave Sefera Halilovića da bi RS mogla u novom ratu nestati u roku od 10 dana? – Neće biti nikakvog rata, ni sukoba.
Ovo je namerno unošenje panike i davanje značaja čoveku koji je ratni komandant i ništa osim rata nema u glavi.
Ovo je neko drugo vreme.
Aplikacija BiH na putu prema EU je prihvaćena.
Mi smo za saradnju, dijalog, uvažavanje i dogovor.
A bošnjački lideri su morali da osude Halilovićevu izjavu. PRVO DA KAZNE BAKIRA I ČOVIĆA * IZ Sarajeva stižu i zahtevi da Tužilaštvo BiH procesuira zvaničnike RS zbog referenduma? – Ustavni sud je doneo 91 odluku koja nije sprovedena.
Ako budu kažnjavali, prvo će morati da kazne Izetbegovića i Dragana Čovića, koji osam godina nisu sproveli odluku Ustavnog suda BiH o Mostaru zbog čega ni ove godine u tom gradu neće biti izbora.
Kao i sve one koji su odgovorni za neizvršavanje odluke Ustavnog suda BiH iz 2000. o konstitutivnosti srpskog naroda u FBiH.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version