NAVIJAČI Partizana, Veljko Belivuk (31) i Darko Ristić (28) osuđeni su na godinu dana, odnosno godinu i 10 meseci zatvora, zbog napada na obezbeđenje direktora FK Partizan Miloša Vazure.
Njih dvojica su sklopili sporazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.
Suđenje Belivuku i Ristiću trebalo je u čevrtak da bude nastavljeno, ali odloženo je jer su njih dvojica u međuvremenu pregovarali sa Tužilaštvom i potpisali su sporazume.
Iako su optuženi predlagali još manje kazne, pristali su da kazna bude godinu zatvora za jednog i još godinu i deset meseci za drugog navijača.
Belivuk bi na osnovu sporazuma trebalo da bude osuđen za nasilničko ponašanje, dok se Ristić osim za ovo delo tereti i za nanošenje teških telesnih povreda članu Vazurinog obezbeđenja, Božu Kumburoviću.
Incident se dogodio 28. aprila na parkingu ispred upravne zgrade kluba i zabeležile su ga sigurnosne kamere.
Prema krivičnoj prijavi koju je podnela policija sve se dogodilo ispred prostorija FK Partizan 28. kada su Vazuru, koji je dolazio na posao, verbalno napali.
Posle kratke rasprave usledila je tuča.
Direktor kluba je uspeo da pobegne, ali napadači su brutalno pretukli člana njegovog obezbeđenja Boža Kumburovića, kao i vozača koji se tu zatekao.
Trojica navijača koji su se sukobili sa Vazurom i njegovim obezbeđenjem identifikovani su preko snimaka sa kamera stadiona, koji su pušteni u javnost ubrzo posle napada.
Sa dvojicom optuženih bio je i Aleksandar Stanković, poznat kao Sale Mutavi, ali njega Tužilaštvo nije teretilo jer nije učestvovao u tuči.
Tokom suđenja saslušani su i oštećeni, koji se nisu pridružili krivičnom gonjenju niti su istakli imovinski zahtev. VELjU ZNAM IZ GRADA PRETUČENI Kumburović rekao je posle napada da ni na koji način nije isprovocirao Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja i Darka Ristića, poznatog kao Meda. – Izgrlili smo se i izljubili.
Veljka sam znao iz grada i nisam očekivao napad.
Nikakve rasprave nije bilo, nikome nisam uputio ružnu reč.
Posle udarca sam pao u nesvest i više se ničeg ne sećam – ispričao je Božo Kumburović.

Ostavi poruku