SHARE

KLjUČNA mesta u resorima koji su promenili šefa ubrzano se popunjavaju, ali većina novih ministara još nije kompletirala timove najbližih saradnika.
Njima trenutno u radu pomaže skoro 50 ljudi, što starih, što novih lica u Nemanjinoj 11, a na pozicijama šefova kabineta, državnih sekretara, pomoćnika ministara i posebnih savetnika.
Ministar prosvete Mladen Šarčević skoro je kompletirao svoj tim, a čeka se samo imenovanje još tri pomoćnika – za investicije, pravni sektor i tehnološki razvoj. Šarčević je neke ljude zadržao iz starog saziva, poput pomoćnika Snežane Marković, Viktora Nedovića i Nikole Tanića.
Imenovana su četiri nova pomoćnika – Vesna Nedeljković, Bogoljub Lazarević, Jasmina Delić i Vesna Mandić. – Zadovoljan sam timom.
Imam četiri državna sekretara Gordanu Predić, Anu Langović, Ana Mariju Viček i Vladimira Popovića. Šef kabineta je Marko Popadić.
Dosta se oslanjam i na tri posebna savetnika, Mirjanu Bojanić, Draganu Milovanović i svog prethodnika, Srđana Verbića, koji je zadužen za državnu maturu – kaže Šarčević za “Novosti”.
Kabinet ministarke državne uprave Ane Brnabić vodi Ana Ilić, koja, kako nam je rečeno u ovom ministarstvu, ima višegodišnje iskustvo u upravljanju međunarodnim projektima.
Tu su novi-stari državni sekretari Željko Ožegović i Ivan Bošnjak, kao i pet pomoćnika ministra: Dražen Maravić, Ivana Savićević, Saša Mogić, Natalija Pavlović Šiniković i Irena Posin. – Ministarka ima dva posebna savetnika, Jelenu Kovačević, zaduženu za odnose sa javnošću, i Ivonu Antić, za edukaciju.
U skladu sa potrebama, ministarka Brnabić će svoj tim projektno pojačati stručnjacima specifičnih profila – kažu u resoru državne uprave.
U timu najbližih saradnika Vladana Vukosavljevića, ministra kulture, je sedmoro ljudi.
Tu je državni sekretar Novica Antić, pomoćnici ministra Ana Vučetić, Asja Drača Muntean, Aleksandra Fulgosi i Olivera Živanović.
Vukosavljević ima jednog posebnog savetnika, Dragana Hamovića, a šef kabineta mu je Biljana Barošević.
Goran Knežević, ministar privrede, oslanjaće se na dva državna sekretara (Milun Trivunac i Dragan Stevanović) i pet pomoćnika (Dubravka Drakulić, Katarina Obradović Jovanović, Jovan Petrović, Biljana Žarković i Dušan Purić).
On ima i jednog posebnog savetnika Zorana Bašića, zaduženog za transparentnost rada ministarstva, a za šeficu kabineta je postavio Cicu Vučković.
Njegov kolega, šef resora poljoprivrede Branislav Nedimović, kako nam je rekao, zasad u timu ima samo šefa kabineta Marka Saranovca i dva posebna savetnika.
Ni Nela Kuburović, ministar pravde, još nije kompletirala tim, ali su u resoru na ključnim pozicijama ostali uglavnom isti ljudi.
Njen šef kabineta je Petar Rundić, a ostaje da se imenuje još jedan državni sekretar i pomoćnik ministra. IVKOVIĆEVA DRŽAVNI SEKRETAR U MUP I pojedini stari ministri rešili su da osveže svoje timove.
Tako će novi državni sekretar u MUP biti Biljana Popović Ivković, dok je Ljubomir Nikolić smenjen sa funkcije v. d. pomoćnika ministra i na njegovo mesto je postavljen Zoran Lazarov.
Ministar trgovine Rasim Ljajić ponovo je postavio Suzanu Grubješić za posebnog savetnika.

SHARE

Оставите одговор