NIŠ– Crne slutnje su se, nažalost, obistinile.
Telo desetogodišnjeg dečaka Sejde Malićevića iz niškog naselja Beograd Mala, čiji je nestanak prijavljen 2. septembra, pronađeno je danas u blizini Medoševačkog mosta, gde je islivalo iz reke Nišave.
MUP Srbije je saopštio da je uviđaj na licu mesta obavio zamenik Višeg javnog tužioca u Nišu.

Kako saznajemo, beživotno telo nesrećog mališana primećeno je u Nišavi oko 17.10 sati, posle trodnevne bezuspešne potrage pripadnika niške policije, rodbina i komšije.
Tragična vest najpre je saopštena Sejdinom ocu, koja je poslao rođake u Medoševac da identifikuju telo.
Kako saznajemo, kada mu je potvrđeno da mu se sin utopio u Nišavi, otac je rekao supruzi Dijani Jović šta se desilo.

Očajna majka je počela da vrišti, a onda je od prevelike tuge pala u nesvest.

TUGA Majka dečaka Dijana Jović – Ubrzo se pročulo u naselju da je telo dečaka isplivalo iz Nišave, pa se u dvorište Malićevića okupilo preko 100 zaprepašćenih meštana – kaže naš izvor. – Svi plaču, vrište, mnogi padaju u nesvest, pa je pozvano nekoliko ekipa Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć da intervenišu.

Minulog petka oko 10.30 sati, Sejda Malićević, učenik petog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“, otišao je do prodavnice, koja je od njegovog doma u niškom naselju Beograd Mala udaljena stotinak metara, i – nestao.
Dečaku se od od tada izgubio svaki trag.
Kada su u prodavnici saznali da nije ni stigao do nje, njegovi najmiliji odmah su krenuli u potragu i obavestili policiju.
U nedelju su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Uprave za vanredne situacije pretražili Nišavu u dužini od deset kilometara, od Betonskog mosta u Nišu do ušća u Južnu Moravu.

ZAPREPAŠĆENI Meštani naselja Beograd MalaMeđutim, napori spasilaca koji su pretraživali rečno korito čamcima, ali i obalu, pokazali su se kao uzaludni jer nisu uspeli da pronađu nikakav trag nestalog deteta.

Povod za pretragu reke je bila dojava da je mališan bio kod Nišave, da mu je upala papuča pa da je krenuo u vodu za njom.

PORODICA: DEČAK JE UBIJENNAJBLIŽI Sejde Malićevića, koji su u šoku posle pronalaska njegovog tela u Nišavi, sumnjaju da je dečak ubijen.
Sejda Malićević, deda po ocu nesrećnog mališana, čak tvrdi da je dete živo izbačeno iz nekog crnog automobila u Nišavu i da je na ustima imalo neku krpu.
Ovakve informaciju u niškoj policiji nisu potvrdili.
Uviđaj na mestu pronalaska tela dečaka

Ostavi poruku