Pokret Dosta je bilo odbio je predlog Demokratske stranke Srbije (DSS) da ga podrži u formiranju manjinske vlasti u beogradskoj opštini Vračar.“Kada narod bude glasao tako da pokret Dosta je bilo samostalno vodi opštinu Vračar, pokret će sa velikom radošću da se prihvati tog posla“, navodi se u odgovoru DSS-u predsednika vračarskog odbora pokreta Dosta je bilo Ivana Kljajića.

On je, u pismu objavljenom na Fejsbuku, podsetio da pokret Dosta je bilo već ima sporazum sa koalicijom „Vračar slobodno“, kao i dogovorenu Strategiju za upravljanje opštinom.

Predsednik beogradskog odbora DSS-a Uroš Janković juče je saopštio da je njegova stranka odlučila da u opštini Vračar podrži manjinsku vlast pokreta Dosta je bilo i uputila poziv svim odbornicima te beogradske opštine da to isto učine.

Janković je pozvao Demokratsku stranku koja ima 17 od 45 poslanika da, ako joj je bitno da Vračarom ne zavlada Srpska napredna stranka, podrži „taj jako dobar predlog DSS“.“DSS je u petak nakon konsultacija u opštini, kada se videlo da većina ne postoji iako se u javnosti stvorila slika da je Srpska napredna stranka preuzela vlast, prelomila da će dati podršku pokretu Dosta je bilo, kako bi pokazao da li je u stanju da sprovede politiku transparentnosti za koju se zalaže, rekao je Janković.

DSS je podršku oročila na tri do četiri meseca, nakon koje bi se sumirali rezultati pokreta Dosta je bilo, rekao je Janković i podsetio da taj pokret, na čijem čelu je Saša Radulovič na Vračaru ima sedam odbornika.

Lista „Vračar slobodno-Branislav Kuzmanović“, koju čine DS, Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija, Levica Srbije, Socijaldemokratska unija i Nova stranka, osvojila je 17 mandata na izborima 24. aprila, lista „Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“ 16, Pokret Dosta je bilo sedam, Socijalistička partija Srbije tri, dok je DSS osvojila dva mandata.

Ostavi poruku