Crni dan na srpskim rekama! U Dunavu kod Ade Huje, na beogradskoj Adi Ciganliji, u Zapadnoj Moravi kod Čačka i u Vučjanki kod Leskovca utopila su se četiri dečaka.
Ronioci beogradske policije još tragaju za telom jednog tinejdžera čiji je nestanak prijavljen, dok su leševi Žarka Janjića (15), iz okoline Leskovca, Čačanina S.
M. (16) i N.
T. (14) iz Beograda izvučeni.
Iz Savskog jezera na Adi izvučen je i leš starijeg muškarca! Kako je „Novostima“ potvrđeno u MUP Srbije, policiji je prijavljen nestanak dečaka na Adi Huji u subotu oko 15 časova.
Prema rečima očevidaca, 14-godišnjak N.
T. se sa drugovima kupao kod Nautičkog kluba „Palilula“, kada su on i drug počeli da se dave.
Jednog od njih prolaznici su uspeli da spasu, dok je drugi ostao pod vodom.
Nešto ranije, prijavljen je i nestanak dečaka na Adi Ciganliji, koji je poslednji put viđen na novobeogradskoj strani Savskog jezera.
Telo Žarka Janjića, iz vučjanskog sela Bunuški Čifluk, izvađeno je iz reke Vučjanke na mestu koje je poznato kao Đokini virovi.
Dečaka je pronašao ronilački tim Žandarmerije MUP u subotu oko 10 časova, a njegov nestanak je policiji prijavljen dan ranije, u 12.45.
O nalaženju tela maloletnika upoznat je nadležni javni tužilac, koji je naložio obdukciju.
Intenzivna potraga za dečakom, u kojoj su, osim policije, učestvovali prijatelji i rodbina, dobila je tragičan epilog.
Njegovo telo pronašli su ronioci na mestu gde je poslednji put viđen kako sa stena skače u vodu.
Nestanak dečaka je Hitnoj pomoći u Vučju prijavio je njegov drug sa kojim je bio na kupanju, sumnjajući da se udavio, a lekari su obavestili policiju.Žarko Janjić – Video sam ga sa grupom dečaka i devojčica ispred prodavnice u centru Vučja.
Polagali su test za upis u srednju školu, pa su to neki komentarisali.
Kažu da je Žarko odatle, sa još dvojicom drugova, otišao na kupanje da proslave kraj školskih obaveza.
Umesto uređenog kupališta, izabrali su Đokine virove i eto šta se dogodi – priča jedan Vučjanac i objašnjava da je Vučjanka veoma hladna reka i opasna prilikom iznenadnog ulaska u vodu.
U vučjanskom kraju su šokirani i potreseni ovom tragedijom, a najteže je pala Žarkovom starijem bratu i njihovim roditeljima. – Nemi su od bola.
Kuća im je zavijena u crno, a Žarko je tek počeo da živi.
Još uvek ne mogu da poveruju šta ih je snašlo – kaže jedna od Janjićevih komšinica.
A S.
M. (15) iz Čačka utopio se preksinoć u Zapadnoj Moravi, nedaleko od gradskog kupališta.
Njegovo beživotno telo pronađeno je nekoliko stotina metara nizvodno od brane, a lekari Hitne pomoći, nažalost, mogli su samo da konstatuju smrt.
Iako detalji ove tragedije još nisu poznati, pretpostavlja se da je mladić, inače učenik Mašinsko-saobraćajne škole u Čačku, sa drugarima u petak uveče otišao na obalu Morave kako bi zajedno proslavili završetak školske godine. KOBAN SKOK KAKO „Novosti“ nezvanično saznaju, kobne večeri mladi Čačani su se družili pored reke.
Kako bi se rashladio, S.
M. je u jednom trenutku uskočio u reku.
Najverovatnije je da mu je srce otkazalo zbog prevelike razlike u temperaturi vazduha i vode koja je bila ledena. LEŠ NA Adi Ciganliji, u subotu tokom poslepodneva pronađen je leš starijeg muškarca.
Uzrok smrti, međutim, do zaključenja ovog broja nije bio poznat.

Ostavi poruku