Mandatar za formiranje Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da bi spomenik bivšem premijeru Zoranu Đinđiću trebalo da bude podignut 2018. godine. Vučić je najavio podizanje spomenika Zoranu Đinđiću i Brani Crnčeviću, istakavši da je to civilizacijska stvar i da je to dobro i važno za državu.

VUČIĆ: MAJA GOJKOVIĆ OSTAJE NA ČELU PARLAMENTA! Mandatar nove vlade i lider SNS govorio je u intervjuu RTV Pink o formiranju nove vlade, slučaju Savamala, sastanku sa Putinom…
Mandatar za formiranje Vlade Srbije Aleksandar Vučić nije govorio o personalnim rešenjima u novoj vladi, ali je potvrdio da Maja Gojković ostaje na čelu parlamenta.
Prema njegovim rečima, bilo bi dobro da Srbija ima Vladu pre posete kineskog predsednika Srbiji.
Vučić je rekao da će pre formiranja nove Vlade da razgovara sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka, ali nije hteo da govori o personalnim rešenjima. – Želim da čujem njihove ideje. ne mogu da razgovaram sa “cirkuzantima”.
Razgovaraću sa svima koji to žele.
Među njima je i LDP – rekao je Vučić gostujući na Tv Pink.
Na pitanje kakav odnos ima prema lideru radikla, Vučić je rekao da je jedini imao dovoljno hrabrosti da čestita Vojislavu Šešelju na oslobađajućoj presudi u Haškom tribunalu, ali da i dalje ostaje pri stavu da Srpska radikalna stranka vodi politiku koja šteti Srbiju.
Kada je reč o Demokratskoj stranci, Vučić je rekao da su demokrate radile na štetu Srbije, a da čak, dok su bili na vlasti, nisu održavali sednice Vlade pune dve godine. O POSETI MOSKVI Kada je reč o susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Vučić je naveo da je to njihov sedmi susret.
Slučajnost je to što je sastanak bio samo nekoliko dana pred formiranje Vlade Srbije, istakao je lider SNS i dodao da naš narod može da bude ponosan što njihov premijer u svakom trenutku može da se sastane sa najvažnijim državnicima na svetu.
Na pitanje da li će Ivica Dačić proći kao da je Putin urgirao za njega nije odgovorio. -Dačić je najbolji tehnolog vlasti, on voli vlast i vlast voli njega.
On zna jednu stvar – ko god pokuša da vrši pritisak na mene time samo čini medveđu uslugu – istakao je Vučić. O SRPSKOJ NAPREDNOJ STRANCI Vučić je rekao da ne bi želeo da sledeći put budem biran za predsednika SNS, ukazavši da je ponosan na podršku koju je dobio u stranci, ali i podrškom koju je stranka dobila od građana.
On je rekao da u stranci gotovo i ne radi, već služi kao neki stub jedinstva, te da je dobro napraviti prostor za neke nove ljude.
VUČIĆ O ANKETNOM ODBORU Mandatar za formiranje Vlade Srbije i predsednik Srpske napredne Stranke Aleksandar Vučić je najavio da će tražiti da se u Skupštini formira Anketni odbor koji će se baviti pritiscima na Republičku izbornu komisiju koji su rezultirali i uvođenjem jedne izborne liste u Skupštinu. – O tome ćute nezavisne institucije, ćute svi.
Napadaju jednu ženu iz Komisije, prete ljudima i viču.
Dali su im da pregledaju sve listiće i ispostavilo se da je najoštećenija Srpska napredna stranka – rekao je Vučić.
Nije bilo nikakvih neregularnosti, osim tih upada u RIK, rekao je Vučić.
U SLUČAJU SAVAMALA BIĆE I POLITIČKE ODGOVORNOSTI AKO BUDE POTREBNOAleksandar Vučić izjavio je da će u slučaju rušenja objekata u Savamali biti krivično-pravne i prekršajne odgovornosti, ali i političke odgovornosti ako to bude potrebno. „Država će pronaći ko je to učinio ali i nalogodavca“, rekao je Vučić gostujući na TV Pink i dodao da će nadležni saopštiti za desetak dana, precizno, i bez ikakvih laži.
Prema njegovim rečima, u ružnom događaju u Savamali učestvovalo je između devet i 11 osoba.
Mislim da danas bolje znam šta se desilo nego pre 10 dana, rekao je Vučić i dodao da je u događajima u Savamali učestovalo između devet i 11 maskiranih osoba, a ne 30, kako je ranije bilo rečeno. „Govorilo se da su ljudi u Savamali čiji su objekti rušeni zarobljavani, vezivani i zatvarani.
Nijedan čovek nije vezivan, a to je potvrdilo 11 svedoka koji su davali iskaze, četvorici su na deset minuta uzeti mobilni telefoni, što je katastrofalno“, rekao je Vučić i dodao da želi da se što pre sazna zašto je izmišljena i cela priča o fantomkama.
Prema njegovim rečima, svedoci nisu videli fantomke, niko nije video fantomke.
Dodao je i da je pogrešio kada rekao da su u Savamali objekte držali kriminalci, da nije na njemu da to procenjuje, ali da je ipak reč o prevarantima, koji su radili u ličnu korist, a protiv države. „Nacrtaćemo sve i reći ćemo narodu istinu, ma koliko ona za nas bila neprijatna“, rekao je Vučić.
Vučić je izrazio nezadovoljstvo zbog priča „stručnih novinara“ da će država naći nekoliko kriminalaca koji će odgovarati za taj slučaj, kako bi dobili olakšice za dela koja su počinili i poručio im da ne polaze od sebe i da država to neće učiniti.

PRIJEM GRAĐANA OD PET DO OSAM Vučić je najavio da će jednom sedmično od pet do osam sati primati građane, a jednom mesečno od šest do 20 ili 22 sata i to ne samo u Beogradu.
On je navao da mu neće biti problem da ustaje u četiri sata i da je to samo sat i deset minuta ranije nego sada, ocenivši da je važno pokazati ljudima da radite. ZEMUNSKI KLAN HAPSIO MILOŠEVIĆA Nemojte da mi o fantomkama pričaju oni koji su angažovali zemunski klan za hapšenje Slobodana Miloševića, izjavio je Aleksandar Vučić i ocenio da pojedini histerično reaguju na intervju koji je dao Milorad Ulemek Legija, a da ga on nije ni pročitao, jer nije imao vremena.
Vidim tu vrstu nerovoze, pogledajte kako histerično reaguju na Legijin intervju, a ja ga nisam ni pročitao zato što nisam imao vremena.
Nisam našao nikakav ugovor države sa zemunskim klanom za hapšenje Miloševića, koji je hapšen po nekim privatnim varijantama, ukazao je Vučić.
On je objasnio da tema nije Milošević, nego način kako je država postupila u tom slučaju.

Ostavi poruku