Devetnaest migranata spaseno je noćas u kanalu Lamanš, u blizini britanske obale, pošto je čamac kojim su se prevozili počeo da propušta vodu, saopštili su zvaničnici britanske obalske straže.
Obalska straža primila je sinoć poziv u pomoć u blizini grada Dankerka, nedaleko od Kalea, i ubrzo pronašla čamac u kojem se nalazilo 19 migranata.
Izbeglice retko prelaze čamcima Lamanš.
U kampu „Džungla“ u Kaleu, na severu Francuske, trenutno živi između 4.000 i 5.000 migranata, koji se nadaju prelasku u Veliku Britaniju.
Helikopter spasilačke službe iz pravca Lida nadgleda oblast oko kampa, a brodovi za spasavanje usidreni su u blizini gradova Dandžines i Folkstoun.
Da bi prešli u Veliku Britaniju, migranti koriste dve mogućnosti: prevoz kamionima koji saobraćaju od Kalea do Dovera ili kratkolinijskim autobusima kroz tunel Lamanš. Četiri iranska ilegalna migranta spasena su početkom februara zahvaljujući jednom slepom putniku koji je uspeo da se dokopa plaže u Pa de Kaleu i pozove obalske stražare.

French Coastguard Warns Of Migrant Drownings In English Channel, As 19 Rescued Off Kent https://t.co/C9Y08DnibB pic.twitter.com/V3gjwPkq3j— Breitbart London (@BreitbartLondon) May 29, 2016

Ostavi poruku