Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da bez učešća Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma ni rešavanja međunarodnih konflikata, što se pokazalo i u slučaju Sirije. „Sankcije Evropske unije prema Rusiji su pogrešne i štetne za odnose Evropske unije i Rusije.
Potrebno je dodatno osnažiti odnose Srbije i Rusije, a posebno je potrebno pojačati rusko medijsko prisustvo u Srbiji koje je sada daleko od zadovoljavajućeg“, rekla je ona tokom diskusije o Rusiji koju su organizovali ambasada SAD i Transatlantska akademija.
DSS je saopštio i da je njihova liderka tokom razgovora sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom i Tedom Rajnertom iz Transatlantske akademije ocenila da je bliskost Srba sa Rusima utemeljena ne samo na slovenstvu i pravoslavlju, nego i na činjenici da Rusija nikada nije bombardovala Srbe, niti od Srbije tražila da preda deo teritorije. „Krim je istorijski ruska teritorija koja nije anektirana 2014. godine nego je referendumom vraćena u okviru Rusije, kao što je i Kosovo i Metohija istorijski srpska teritorija koja se uz kršenje međunarodnog prava otima Srbiji“, dodala je Rašković Ivić.

Ostavi poruku