U saobraćajnom udesu koji se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodio u subotu oko 15 sati, u mestu Osaonica, nedaleko od Trstenika, na magistralnom putu Kraljevo-Kruševac, poginuo je Vasilije Nikolić (49), iz Štulca kod Vrnjačke Banje, dok je njegova supruga Mila (43) zadobila teške povrede.
Kako nezvanično saznajemo, udes se dogodio kada je BMV, krećući se iz smera Kraljeva, prilikom preticanja kamiona direktno udario u „opel kadet“ kojim je, iz suprotnog smera, upravljao Vasilije Nikolić.
Zbog zadobijenih povreda Vasilije je na mestu preminuo, dok je Mila u besvesnom stanju najpre prebačena u kruševačku bolnicu, a potom i u Klinički centar u Nišu.
Vozač BMV-a iz Trstenika je uhapšen i zadržan u policijskom pritvoru.
Nesrećni Vasilije, koga su meštani njegovog rodnog Štulca i vrnjačkog kraja iz milošte zvali Sika, iza sebe je ostavio čak petoro dece – Tijanu (23), Nenada (17), Valentinu (10), Stevana (3) i malog Marka, koji se rodio pre samo petnaestak dana. – Eto, umesto babina, mi spremamo sahranu…
Nastrada naš Sika, samo nekoliko kilometara od svoje kuće – kroz suze priča Vasilijev rođeni brat Nikola Nikolić. – Brat i snaja su se vraćali iz kupovine u Trsteniku.
Auto su napunili namirnicama i pelenama.
Strašno je ovo, ostadoše deca siročići…
Dok mu se majka Mila ne oporavi, tek rođeni Marko je smešten u porodilište Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, a ostala deca su se privremeno preselila kod ujaka u Grabovac, nedaleko od Trstenika. – Sa zebnjom iščekujemo svaku vest o našoj Mili iz bolnice u Nišu.
U teškom je stanju, ali se nadamo da će se oporaviti.
Još sam u šoku, ne mogu da verujem da se ovo dogodilo – vrteći glavom dodaje Milin brat Milan Lukić. – Pa, samo pre nekoliko dana smo slavili Markovo rođenje, veselju nije bilo kraja, a sada nas ova nesreća sve zavi u crno.

Porodična slika Nikolića U dvorištu porodične kuće Nikolića u Štulcu u nedelju sablasna tišina…
Rodbina, komšije, prijatelji, znani i neznani meštani i Vrnjčani dolaze da izjave saučešće i podele tugu, da pitaju da li se Mila oporavlja… – Sika je bio laf, ljudina, imao je 150 kilograma, ali nikada ni mrava nije zgazio.
Bio je plement i human čovek, više od 20 puta je dobrovoljno dao krv.
Porodica mu je uvek bila na prvom mestu, voleo je svoju ženu i obožavao decu – kaže brat Nikola.
Meštani Štulca imaju samo reči hvale za svog tragično nastradalog komšiju.
Bio je, kažu, vredan i pošten, uvek spreman da pomogne. – Crnčio je od jutra do mraka.
Po zanimanju precizni mehaničar, donedavno je radio u EPS, a supruga Mila skoro se zaposlila u „Cveteksu“, u obližnjem Novom Selu – još u nevereci pričaju komšije i prijatelji. – Decu su lepo vaspitali, prava porodica, za primer.
Velika je ovo tragedija, tuguje ceo vrnjački kraj…
Sahrana posmrtnih ostataka tragično nastradalog Vasilija Nikolića biće obavljena u ponedeljak u 13 sati na seoskom groblju u Štulcu.
Ispred doma nastradalog okupila se rodbina i prijatelji ZAHVALNOST – U ovim teškim trenucima za našu porodicu, mnogo su nam pomogli lekari Doma zdravlja u Vrnjačkoj Banji koji su nedavno rođenog Marka smestili u kraljevačko porodilište.
Zahvalnost dugujemo i predsedniku opštine Bobanu Đuroviću i poslaniku Zoranu Babiću koji su nam se našli u ovoj nesreći – dodaje Nikola Nikolić.

Ostavi poruku