Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ubuduće ta partija pojačati kontrolu rada svojih lokalnih i drugih funkcionera, jer se u poslednje dve godine pokazalo da oni nisu uvek radili kako treba, što su potvrdili i rezultati lokalnih izbora. „Mi smo Srbiju postavili iznad SNS i pokazali smo da smo to dobro izabrali.
Ali ima stvari koje nismo uradili na najbojlji način“, rekao je Vučić podnoseći izveštaj o radu na vanrednoj Skupštini SNS.
Vučić je istakao da nije snaga samo u njemu i funkcionerima SNS, nego u narodu, koji je na republičkim izborima pokazao da želi pristojnu Srbiju, i koji je „umeo da prepozna one koji greše, ali i one koji ustajući šest ujutro i rade od jutra do mraka“.
On je poručio da bi za SNS bio poraz da se pretvori u ono što je postala Demokratska stranka kad je došla na vlast.

Vučić je rekao i da će za nove potpredsednike predložiti Milenka Jovanova iz Kikinde, Miloša Vučevića iz Novog Sada, Marka Đurića iz Beograda i Mariju Obradović iz Kraljeva.
Za predsednika IO će predložiti Darka Glišića, koji neće moći da bude predsednik opštine Ub.
On je rekao i da dva potpredsednička mesta ostaju upražnjena da ih zauzmu sutra oni koji se dokažu.
NAJVEĆI RAST U EVROPI 2017.
Srbija će sledeće godine imati najveći rast ekonomije u Evropi, i to ne sanjamo, u to verujemo, izjavio je danas predsednik SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić.
On je, na vanrednoj Skupštini SNS, najavio da će sastaviti novu Vladu koja neće odražavati ničije partijske, nego samo interese Srbije.
On je kritikovao funkcionere SNS na lokalnom nivou koji su ušli u koalicije sa nekim strankama opozicije u četiri opštine, „bez plana i programa“ i da će zato i „smene da budu učestale“.
Izborna skupština Srpske napredne stranke (SNS) počela je danas u Beogradu, u Centru „Sava“. Jedini kandidat za mesto predsednika stranke je Vučić koji je u petak posle sednice predsedništva SNS-a najavio da će novi potpredsednici biti „novi, mladi ljudi“, a da će dosadašnji nastaviti rad u izvršnoj vlasti.

Posle skupštine, kako kažu funkcioneri SNS-a, trebalo bi da se zna više detalja i o formiranju republičke i pokrajinske vlade.
Vučić je juče rekao da će pokrajinska i republička skupština biti formirane početkom juna, a nova vlada Srbije do 16. juna.
On je rekao i da će SNS u sredu, 1. juna početi razgovore o formiranju vlade s drugim partijama „koje žele da razgovaraju“.

Ostavi poruku