Naslovna Srbija U Beogradu prvi regionalni molitveni doručak

U Beogradu prvi regionalni molitveni doručak

0

Regionalni molitveni doručak danas je prvi put održan u Beogradu, a u Palati „Srbija“ okupilo se više od 200 zvanica iz sveta i regiona, kao i iz SAD.
Molitveni doručak sa temom „Ljubi bližnjeg svoga“ predstavlja još jednu u nizu inicijativa Srbije za regionalno pomirenje i produbljivanje odnosa sa državama u regionu i svetu.
Među zvanicama su predstavnici američkog Kongresa, nemačkog Bundestaga, parlamentarci iz Austrije i predstavnici zemalja u regionu.
Zajednička poruka učesnika je da na zapadnom Balkanu treba širiti mir i toleranciju jer je to jedini način za napredak čitavog regiona.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je politika Vlade Srbije – dobri odnosi sa susedima. „Želja nam je da ovaj region bude primer kako narodi mogu da sarađuju i nađu zajednički jezik“, rekao je Vulin i dodao da nema napretka Srbije bez napretka celog zapadnog Balkana.
Parlamentarac iz Albanije Fatmir Mediju istakao je da je ovo susret o saradnji, napretku i odgovornosti. „Mi smo ovde da objedinimo sve religije, političare i parlamente da radimo zajedno“, rekao je Mediju i dodao da to što su komišije u prošlosti upirale prstom i krivili jedni druge nije donelo dobre rezultate.
Američki kongresmen Robert Aderhold podsetio je da je poruka molitvenog doručka „Ljubi bližnjeg svoga“ poruka koju je uputio i Isus Hrist. „Drago mi je što sam u Beogradu, što sam na ovakvom skupu koji je važan za razvoj celog regiona“, kazao je Aderhold.
Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković rekao je da je ovo bitan dan i događaj i za Srbiju i za čitav region. „Ovo je dokaz da možemo da širimo politiku tolerancije i pomirenja“, kazao je Marinković.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version