Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić stigao je danas oko 12.30 sati u zgradu opštine Stari grad u Beogradu, gde je za 12 sati najavljena sednica Glavnog odbora DS, a u toku je deo sednice koji je zatvoren za javnost.
Očekuje se da posle zatvorenog dela Pajtić članovima GO predstavi izveštaj o radu stranke između dve sednice kao i izveštaj o rezultatima DS na parlamentarnim izborima.

PAJTIĆ: DS NE OKTROIŠE POTPREDSEDNIKE Lider Demokratske stranke (DS), Bojan Pajtić poručio je danas premijeru Srbije i predsedniku Sropske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću da se ne plaši, jer SNS nikada neće biti kao DS, koja ne oktroiše potpredsednike kao što je to učinio Vučić.
Pajtić je na sednici Glavnog odbora stranke poručio da je srpsko društvo diktatorsko jer se gaze postojeći Ustav i zakoni.
On je najaviio da će od članova GO DS zatražiti da izbori u DS, koje je zakazao za 10. jul, budu neposredni.

OSUJEĆEN POKUŠAJ UNIŠTENjA DS-A Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas ta stranka ima mnogo veći potencijal od onog što je postignuto na vanrednim parlamentarnim izborima, ali da je ipak osujećen pokušaj uništenja DS-a. „Ne možemo biti zadovoljni postignutim rezultatom (na izborima), ali možemo činjenicom da smo osujetili one koji su vršili represiju i poikušali da nas izbace iz političkog života“, kazao je Pajtić na sednici Glavnog odbora DS-a.
Prema njegovim rečima, cilj uništenja DS-a je bio da na sceni kao jedina alternativa opstane samo ekstremna desnica, a da Aleksandar Vučić ostane jedina evropska opcija.

Ostavi poruku